Nedjelja , 22. Sep, 2019

KULTURA - CULTURE

img

Atelje i galerija ''AB'' Maglaj vas poziva na otvaranje izložbe slika ''portreti umjetnika'' (FOTO)

Atelje i galerija AB - Maglaj vas poziva u srijedu 31.07.2019. u 19:00 sati na otvaranje samostalne izložbe slika "portreti umjetnika"  - istaknutog umjetnika  Mensura Bešlagića. Na izložbi će biti predtstavljeno dvadesetak portreta likovnih umjetnika, koji su u historiji umjetnosti ostali zapamćeni.   Portreti su slikani u tehnici ulje na platnu u likovnim potezima i načinu izražavanja prepoznatljivom za umjetnika. 

img

U Maglaju se sprema hip hop spektakl (VIDEO)

U okviru manifestacije „Studentsko ljeto 2019“ u petak 26.07.2019. od 20,00 sati na ljetnoj pozornici JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju, pod pokroviteljstvom Općine Maglaj održat će se treća po redu Revija urbane kulture.

img

Pobjednice ''Malog ljeta 2019'' Nađa Blitović i Sara Osmanhodžić (FOTO)

U prepunoj kino sali JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ održano je „Malo ljeto 2019“ koje je organizirano pod pokroviteljstvom Općine Maglaj, a u sklopu Internacionalne manifestacije „Studentsko ljeto 2019“. Dječiji festival otvorio je Benjamin Hasanić i hor najmlađih sugrađana sa dirigenticom Esenom Ruvić, himnom festivala „Kiše nad Maglajem“, a u aranžmanu DJ Ruvexa. Po prvi put dječiji festival je imao takmičenje u dvije kategorije KID i TEENAGE talents.

img

Tokom ljeta edukativne radionice u maglajskoj Biblioteci

Kao i svakog, tako će i ovog ljeta, u maglajskoj biblioteci biti organizovane edukativno-zabavne radionice za djecu i omladinu. Biće ovo prilika da svi oni ugodno iskoriste dane ljetnog raspusta koji je već počeo. Kako naglašavaju u ustanovi, puno je bolje da djeca provede vrijeme u biblioteci.

img

Dječiji festival ''Malo ljeto'' u petak 21. juna

U okviru Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto“  21. juna (petak) u kino sali JU Dom kulture "Edhem Mulabdić" u Maglaju održat će se dječiji festival "Malo ljeto" sa početkom u 19,00 sati.

img

Otvorena 48. Internacionalna kulturna manifestacija ''Studentsko ljeto'' (FOTO)

Studentsko ljeto u Maglaju je zvanično počelo, a ovu 48. Internacionalnu, kulturnu manifestaciju otvorenom je proglasio načelnik općine Mirsad Mahmutagić. Defilej najljepših kostima iz mašte, koje su dječaci i djevojčice pripremili za ovaj poseban dan, prošetao je od Sportske dvorane do Trga Alije Izetbegovića u Starom gradu, gdje je upriličen kulturno-zabavni program.