Četvrtak , 28. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Dolazi nam PRIČA ZABORAVLJENIH LJETA autora Fuada Ruvića

img

USKORO!  PROMOCIJA  nesvakidašnje knjige, koja  autorski tematizira našu kulturu sjećanja i njegovanja tradicija. Poveznica priče o šest decenija Maglaja je prvi put cjelovito opisan nastanak i polustoljetno trajanje  jedinstvenog fenomena: festivala  Studentsko ljeto.

Dolazi nam PRIČA ZABORAVLJENIH LJETA autora Fuada Ruvića!

Knjiga, kao i priča o Studentskom  ljetu, svjedoči o razvoju i usponima Maglaja, ali i o padovima. Priča o nama, o našem mentalitetu, u svoj svojoj slojevitosti. Knjiga je – kako napisaše - psihologizirano svjedočanstvo o nama.

Priča o 60 najdinamičnijih maglajskih godina! Ova knjiga je jedinstveno svjedočanstvo  o godinama Maglaja koje su donijele najveće i najbrže promjene u njegovoj historiji. Dokument o jednom vremenu, od kraja Drugog svjetskog rata do 2016. godine. Ovako nešto Maglaj nema. Zato nam je potrebna.!

... to je knjiga o jednoj snovito lijepoj prošlosti koja pripada i Maglaju i Bosni 
(prof dr Esad Bajtal, recenzent )

... nagoni me da zaboravim na dnevne obaveze i noćni odmor, pa me tjera da rukopis ne ispuštam iz ruku sve do posljednje stranice
(Ahmed Bosnić, recenzent)

354 stranice, sa preko 120 skeniranih fotografija i dokumenata! Ova romansirana hronika sadrži i oko 300 imena sugrađana. Prepoznaćemo se imenom ili manirima.

Pored autora  još sedam je vrhunskih profesionalaca  (recenzenti, lektor, dizajner, urednik fotografije, ilustratori)  bez honorara radilo ovu knjigu! Za vas.

USKORO!




maglaj.net