Petak , 19. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Premijera komedije ''Doće, doće Safo'': Prepuna kino sala, aplauz i smijeh za glumce-amatere (FOTO)

img

Kino sala „Sarah Bernhardt“ bila je pretjesna za sve one koji su željeli pogledati premijeru komedije „Doće, doće Safo“ koju je na scenu postavila grupa maglajskih srednjoškolaca. Koliko se i publici svidjela predstava najbolji su pokazatelji bili smijeh i aplauz na otvorenoj sceni. Podršku ovom projektu mladih dala je i općina Maglaj.

Komedija prati zbivanja u kući porodice Uturić posljednjeg dana kalendarske godine. Musto i Safa te njihova djeca Senad i Selma, čini se, tipična su porodica za ovdašnje prilike. Kroz tekst i režiju koje potpisuje Admir Ahmetbegović, glumci su se dotakli i načelnika i lokalne vlasti, komunalaca, dešavanja na maglajskoj pijaci i u Domu zdravlja, pokazali svoj odnos prema komšijama i prijateljima......“Puni smo utisaka, nismo očekivali da neće biti mjesta da svi posjetioci sjednu. Vidio sam na njihovim licima ogromnu podršku. Atmosfera na premijeri predivna i hvala svim koji su na bilo koji način pomogli da se ova predstava desi u Maglaju“, rekao nam je Admir poslije preemijere.



U predstavi glume učenici Mješovite srednje škole i Gimnazije „Edhem Mulabdić“, a ekipu koja je postavila predstavu „Doće, doće Safo“ čine Admir Ahmetbegović, Maid Hamzić, Ajdina Hodžić, Selma Terzimehić, Amar Šahbaz, Selma Mujanović, Samra Terzimehić i Amna Mustafić, Nela Hodžić, Ajla Kapidžić i Hamza Bajrić. Oni se nadaju da bi sa predstavom mogli gostovati i u susjednim gradovima, a najavljuju i nove projekte.



N.Br./maglaj.net