Ponedeljak , 03. Aug, 2020

Koronavirus u Maglaju

0 slučaja (trenutno)
755 testirano
0 samoizolacija
147 oporavljenih

KULTURA - CULTURE

U srijedu otvaranje 48. Internacionalne kulturne manifestacije ''Studentsko ljeto''

img

Maglaj se već 48 godina ponosi Internacionalnom kulturnom manifestacijom "Studentsko ljeto", koja je najprije bila ideja tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine koja je odlučila da maglajska ljeta pretvori u festivale sunca, sporta, ljubavi i pjesme.

U srijedu, 12. juna zvanično će se zavijoriti zastava našeg festivala.

Bit će to nezaboravan dan u našem gradu, jer smo vam pripremili mnogo iznenađenja, posebno za najmlađe, jer ovo je njihov dan, kada trebaju svojoj mašti pustiti na volju i učiniti da naše ulice budu najšarenije i najveselije na svijetu.

Prava zabava nas čeka u Starom gradu, gdje će svojim nastupima ovaj dan obogatiti i Kamerni hor Prve osnovne škole pod vodstvom muzičkog pedagoga Ermeline Herceg, učenici II B razreda osnovne škole "Maglaj" sa svojom učiteljicom Jasminkom Ljevaković, plesom i dobrim ritmom predstavit će nam se ritmička sekcija Prve osnovne škole sa učiteljicom Selmom Mustabašić, baletom kao iz bajke počastit će nas Baletna grupa II A Osnovne škole "Maglaj" sa učiteljicom Jadrankom Huseinbašić, a da se tradicija treba čuvati i njegovati podsjetit će nas članovi Udruženja "Cicmanka" iz Novog Šehera i folklorna grupa.

Ali to nije sve!

I male i velike će zabavljati i Almir Delić, Azahari Omersoftić, Mirza Karabegović i Benjamin Hasanić.

Čekamo vas u srijedu, 12. juna!

Najprije ćemo od 18:30 da se okupimo ispred Sportske dvorane Maglaj, ali ne zaboravite, u kostimima vaše mašte! U 19:00 ćemo krenuti u šetnju našim gradom, a onda od 19:30 i svečano otvoriti festival u Starom gradu. I da, veličanstveni vatromet je u 21:00.

Vidimo se!

Ljeto u Maglaju ima svoje ime – Studentsko ljeto!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstudentskoljeto%2Fposts%2F719754571781778&width=800" width="800" height="600" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>


(ORGANIZACIONI ODBOR)