Subota , 20. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Rašida Muhić promovisala novu knjigu ''Vaše misli su vaše molitve'' (FOTO)

img

Motivacijska knjiga namjenjena svima

Nakon Tutina, Novog Pazara, Kladnja i Tešnja motivacijska knjiga „Vaše misli su vaše molitve“ Rašide Muhić, promovisana je i u Maglaju. Promocija je okupila Rašidine brojne poštovaoce i prijatelje, a pored nje, o ovom djelu govorio je Šimo Ešić, bh književnik i vlasnik Izdavačke kuće „Bosanska riječ“ koja je štampala ovaj naslov.

O autorici i izdavaču, njihovim djelima i nagradama, na početku promocije govorila je Svjetlana Zamboni, direktorica Dom kulture „Edhmem Mulabdić“. Rašida Muhić do sada je objavila zbirke poezije i poetskih razmišljanja „Džam“, „Iza šapata“ i „Svjedočim ljubav“ te stručni priručnik „Kultura i sponzorstvo“. Recenziju za knjigu „Vaše misli su vaše molitve“ napisala je književnica Senada Kadribašić. „Na svome putu autorica je spojila tradicijske vrijednosti  i postulate sa modernim i naprednim tokovima života, te to nudi i u ovoj poduci za sve one koji  trebaju i traže pouzdan životni kompas. Rašida Muhić tvrdi: „Promijenite sebe i promijenit ćete svijet!“, napisala je Kadribašić.



Sa knjigom „Vaše misli su vaše molitve“, upoznali smo jednu novu Rašidu Muhić, rekao je na promociji Šimo Ešić i dodao. „Čitajući knjigu, prepoznavao sam situacije u kojima sam se lično našao. Rašida Muhić napisala je knjigu na osnovu bogatog životnog, ali i iskustva u struci“. Ni sama autorica nije krila koliko je uzbuđena i sretna zbog novog predstavljanja svojim sugrađanima.



Kada se predstavljam u rodnom gradu, uvijek ima treme“, rekla je prisutnima i nastavila. „Knjiga je vrhunac svog mog dosadašnjeg angažmana, poslovnog, privatnog, životnog, a ova knjiga to sam ja, u nju sam unijela iskustva stečena kroz sve godine rada sa ljudima i u izuzetno teškim godinama, kao što su bile ratne“. Kako je Muhićeva rekla na promociji, knjigu je posvetila sestri Mevdili, koja je najplemenitija i najhrabrija osoba koju poznaje, svojim sinovima, porodici i prijateljima. „Knjiga je namjenjena svima, bez obzira na godine“, dodala je Muhić.

N.Br./maglaj.net