Petak , 19. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Nagrađeni najbolji na konkursima Biblioteke (FOTO)

img

U Biblioteci su na skromnoj svečanosti dodjeljene nagrade najboljim na nekoliko organizovanih takmičnja i konkursa.

Za svoje radove na raspisanom likovnom i literanom konkursu u povodu 62 godine postojanja ove ustanove nagrađeni su Emma Suljaković, Inara Kepić, Ajna Bilić, Adna Međić, Vedad Bašić, Amra Bradarić, Sara Baraković, Ajla Berber, Adna Mustafić, Nermina Hasičević, Samra Terzimehić, Merjem Skejić i Mahir Rešidović.

Na konkurs za najbolji video snimak, interpretaciju dijela omiljenog književnog naslova, pristiglo je dosta radova a prvo mjesto pripalo je Mirizi i Vedadu Ahmetoviću, drugo Lamiji Salkić a treće Amini Bahtanović. U povodu šest godina od katastrofalnih poplava, Biblioteka je raspisala i konkurs za najbolju fotografiju ili crtež a tema je bila „Moja Maglaj je moja tvrđava, mjesto sa kojeg polazim i kojem se vraćam“. Komisija je najboljim proglasila rad Lemane Skejić. Po tradiciji svake godine Biblioteka nagrađuje i najaktivnije čitaoce.

Za prošlu godinu u odjeljenju za djecu to su bili Minela Gračić, Emina Musaefendić i Dijana Beganović, a u odjeljenju za odrasle Ševala Begičević, Nadira Hodžić i Šejma Smajlović. Nagrade je uručio Mirsad Mahmutagić, načelnik općine, a skromnu svečanost je izvođenem najljepših pjesama o Maglaju upotpunio Enver Softić.






N.Br./maglaj.net