Petak , 29. Mar, 2024

KULTURA - CULTURE

Nova postavka u ateljeu i galeriji ''AB'' Maglaj: Prva izložba polaznika kreativnih radionica (FOTO)

img

Mnogi slavni slikari inspiraciju za svoje djela ponekad su nalazili i u dječijim radovima. Kod djece, od njihove najranije dobi potrebno je razvijati kreativnost i osjećaj za umjetnost. Kroz kreativne radionice u ateljeui galeriji "AB" rade upravo to.

Još jedna generacija mališana okončala je likovno-kretaivne radionice, a dodjela certifikata trebala je biti još u junu, ali zbog korone to je odgođeno do septembra.



Radionice su uspješno okončali: Laura Ruvić, Zeynep Neva Yakar, Džana Sejmenović, Amina Husenbašić, Farah Sejmenović, Melisa Muminović, Nerma Halilović, Sara Ramić i Tarik Mahmutagić. Ono što su radili tokom proteklih mjeseci može se vidjeti na izložbi pod nazivom „Dječije carstvo“.



Iako sam se znala „slatko“ umoriti, uživala sam u radu sa ovom djecom. Njihova želja za stvaranjem i kreativnost bili su mi najveća satisfakcija i motivacija. Počeli smo od crteža, kolaža preko slika na platnu rađenih akrilnim bojama, izrađivali nakit, magnete, dekupaž“, rekla je na dodjeli kustos i vlasnica ateljea i galerije "AB" Maglaj, akademska likovna umjetnica Admira Bradarić.



Polaznici su uživali tokom radionice, otkrivali svijet slikarstva a najsretniji su bili kada su neke od svojih radova mogli i pokloniti. Nova školska godina u atelje-galeriji „AB“ počinje u oktobru, a izložba „Dječije carstvo“ u galeriji-ateleju „AB“ može se pogledati do 25. septembra.


N.Br./maglaj.net