Četvrtak , 18. Apr, 2024

KULTURA - CULTURE

Završen još jedan ciklus radionica u galeriji 'AB': Organizovana izložba 'Dječije carstvo' (FOTO)

img



Podjelom diploma i kolektivnom izložbom „Dječije carstvo“ u galeriji-ateljeu AB, završen je još jedan ciklus kreativnih radionica za najmlađe polaznike.

Mlade umjetnice: Iman Omerović, Ilajda Kiray, Una Begović, Ena Nalić, Emma Markanović, Adna Međić, Una Kotorić i Hana Ajanović bile su polaznice likovno - kreatvnih radionica umjetnice prof. Admire Bradarić i gostujućih umjetnika, koje su se održavale svake druge nedjelje od početka oktobra prošle godine do kraja maja ove godine.

Atelje i galerija AB Maglaj djeluje već devet godina i toliko dugo organizujemo likovno - kreativne radionicekako za odrasle tako i za djecu . Neki od njih su se upisali i na Akademiju likovnih umjetnosti ili im je ostao lijep hobi. Drago mi je ako sam mlade umjetnice mogla podržati u njihovom kreativnom izražavanju kroz igru i druženje, ali i da savladaju upotrebu različitih tehnika u likovnoj umjetnosti. Jako sam zadovoljna njihovim radovima jer su prije svega iskreni, potpuni i nastali iz duše“, rekla je na otvaranju izložbe prof. Admira Bradarić, akademska grafičarka.

Izložba se u galeriji-ateljeu „AB“ u Maglaju može pogledati do 1.jula.








N.Br./maglaj.net