Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Predstavnik Mreže savjeta/vijeća učenika BiH u posjeti Općini Maglaj


img

 

Danas je u posjeti Općini Maglaj bio predstavnik Mreže savjeta/vijeća učenika BiH Samir Purić. Na samom početku razgovarao je sa savjetnicom Općinskog načelnika Eldinom Mehinagić o načinu rada njihove organizacije i dosadašnjim aktivnostima koje su realizirali.

Povod posjete je prezentacija projekta „Evropsko selo“. Predstavio je detaljno sve zamisli vezane za navedeni projekat koji je već predstavljen i svim ambasadama u Bosni i Hercegovini, što je bilo ispraćeno individualnim sastancima između predstavnika Mreže savjeta/vijeća učenika BiH i ambasadora ili zaposlenicima kulturnih odjela ambasada.

„Projekat je ustvari koncept unikatnog dizajna, kolekcija kulturnih centara (kuća) od kojih će svaka predstavljati po jednu evropsku državu. Drugim riječima, kao zajedničko mjesto pojedinačnih kulturnih centara, Evropsko selo predstavljat će Evropu u malom. Svaka kuća bit će smještena na površini koja će imati stvarni oblik zemlje koju predstavlja, tako da će iz ptičije perspektive cijelo selo imati oblik Evrope“, istakao je Purić.