Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Održane javne rasprave u nekoliko mjesnih zajednica na području općine Maglaj


img

 

Održane su javne rasprave u nekoliko mjesnih zajednica o Nacrtu Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. fiskalnu godinu i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta/Proračuna Općine Maglaj za 2020. fiskalnu godinu.

Do sada su građani imali priliku da prisustvuju javnim raspravama u MZ Bijela Ploča ( za područje Bijela Ploča, Jablanica i Rakovac ), u MZ Moševac ( za područje Moševac, Kosova, Ravna i Oruče ), zatim u MZ Ulišnjak ( za područje Krsno polje, Bakotić, Bočinja, Ulišnjak i Straište ), u MZ Liješnica ( za područje Liješnica i Bradići ), te u MZ Misurići.

Prisutni su imali priliku iznijeti svoje stavove, primjedbe, sugestije, kao i prijedloge po pitanju Nacrta navedenih dokumenata. Također, zainteresirana lica do posljednjeg dana provođenja javne rasprave mogu dostaviti prijedloge u pisanoj formi Službi za privredu, finansije/financije i razvoj poduzetništva

Danas će se za područje Mjesnih zajednica novošeherskog kraja Javna rasprava održati u Klubani u Novom Šeheru sa početkom u 13:00h.

U srijedu 20.11.2019. godine održat će se završna centralna javna rasprava u sali Općinskog vijeća Maglaj (JU Dom kulture "Edhem Mulabdić") sa početkom u 16:00 sati za sve zainteresovane građane, predstavnike privrednih društava, predstavnike samostalnih radnji, budžetskih korisnika i sve ostale koji smatraju da mogu pomoći u procesu predlaganja primjedbi i prijedloga na pomenute Nacrte.