Srijeda , 24. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Benjamin Brkić, učenik generacije Gimnazije „Edhem Mulabdić“


img

 

Maglajska gimnazija  ispratila je 47. generaciju maturanata, a titulu najboljeg među najboljima ponio je Benjamin Brkić koji se pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja istakao u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Odmah iza njega po uspjehu se ističu i Lejla Vardo, te Kenan Ćatić. Posebna priznanja su dobili  Osman Hažisalihović, Tarik Lošić, Kenan Ćatić i Lejla Vardo.

Učenici su sa zahvalnošću govorili o školovanju u Gimnaziji, te odali priznanje svim profesorima, zaposlenicima, a posebno svojim razrednicama Maidi Hadžizulfić i Amri Muratović.

Direktorica Amela Hidić pohvalila je ovu generaciju gimnazijalaca, s ponosom pričajući o uspjesima koje su tokom četiri godine ostvarili.

„Večeras ispraćamo 35 mladih ljudi, kojima smo tokom školovanja nastojali pružiti adekvatno znanje i uticati na njihov odgoj, nastojeći dati potporu i roditeljima, koji su nam ih povjerili. Sigurna sam da ćete biti dobri i čestiti ljudi, da ćete slijediti svoje snove, ali da ćete čuvati dostojanstvo i ponos. Pamtit ću vas kao generaciju sa kojom nismo imali baš nikakvih problema i na to sam jako ponosna. Svojim zalaganjem prenosili ste lijep glas o svojoj školi, te se nadam da ćete se upisati na listu uspješnih gimnazijalaca koji su doktori nauka, predavači na fakultetima, uspješni ljudi u svakom pogledu“, kazala je direktorica Hidić.

Pedagogica Adisa Mehanović istakla je odličan uspjeh ove generacije u svim segmentima, te činjenicu da je 13 maturanata bilo u konkurenciji za učenika 47.generacije.

„Vaš put do uspjeha zahtjevao je napor, strpljenje i istrajnost, a na tom putu pratila vas je roditeljska ljubav i zalaganje vaših profesora. Iza vas ostavljate trag uspjeha i dobrih rezultata po kojima ćemo vas pamtiti. O uspjehu ove generacije govore rezultati sa polaganja maturskog ispita na kojem su maturanti ostvarili srednju ocjenu 4,8. Od ukupno 35 maturanata, odličnim uspjehom svoje školovanje završilo je 29 maturanata, vrlodobrim 5, te dobrim uspjehom 1 maturant. Među njima je i 13 maturanata koji su odličnim uspjehom i primjernim vladanjem završili sve četiri godine školovanja, bili oslobođeni polaganja mature i kandidati za učenika generacije“ istakla je pedagogica Mehanović.

U ime načelnika općine, prisutnima se obratila Eldina Mehinagić, rukovodilac resorne Službe.

“Dragi maturanti, vi danas birate sebi novi put. Ja se nadam da će taj put biti pozitivan, uspješan i za vas i vaše roditelje. Želim da uvijek budete dobri, nasmijani, zaljubljeni i voljeni, te da uvijek težite onom najboljem i ostvarite zaista najbolje rezultate”, kazala je Mehinagić.