Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

Načelnik upriličio prijem za najbolje maturante Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i MSŠ Maglaj


img

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio prijem i uručio novčane nagrade učenicima generacija, Benjaminu Brkiću iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Danisu Bradariću iz Mješovite srednje škole Maglaj, kao i učenicima koji su se tokom četiri godine istakli odličnim uspjehom, primjernim vladanje i uspješnoj promociji škole Lejla Vardo, Kenan Ćatić, Tarik Lošić, Osman Hadžisalihović, Benjamin Uzunović, Ajla Omić, Almina Kalabić i Tarik Suljaković.

Načelnik Mahmutagić čestitao je maturantima na izuzetnom uspjehu koji su ostvarili tokom školovanja i poželio im ostvarenje ciljeva u novim životnim putevima.

„Hvala vam dragi učenici na svemu što ste postigli tokom svog obrazovanja. Danas su ovdje najbolji među najboljima. Ovo je prilika da vam se zahvalimo i čestitamo u ime Općine Maglaj, vama i svim prosvjetnim radnicima. Vi ste priveli kraju vaše srednjoškolsko obrazovanje. Pred vama je jedan novi životni put, bez obzira da li izabrali nastavak školovanja ili traženje posla i u tom pogledu želim vam sve najbolje, a u vaš uspjeh zaista vjerujem“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Maida Hadžizulfić, profesorica u Gimnaziji „Edhem Mulabdić“ ove godine ispratila je svoj razred maturanata i ističe da će se ova generacija po mnogo čemu pamtiti.

„Ovo su divna djeca zaista, svih 35. Svake godine emotivnije doživljavamo odlazak maturanata. Ova generacija je nekako upečatljiva, jer su me vratili u moje srednjoškolske dane. Generacija je specifična i zbog pandemije, ali je iz inata pokazala tako odlične rezultate. Ja im iskreno svu sreću svijeta želim, da ih samo zdravlje i sreća prati“, kazala je Hadžizulfić.

Vesna Suljaković, profesorica iz Mješovite srednje škole kazala je da ova generacija maturanata u svemu je apsolutno bila odlična.

„Danis Bradarić, Benjamin Uzunović i Tarik Suljaković, ova tri momka od prvog razreda osnovne škole ja pratim. Svi su tokom školovanja imali sve petice. Pored toga, ono što mene kod njih oduševljava što su oni u svim oblastima zaista odlični. Danis je naprimjer jako skroman, nenametljiv, ali u svemu fantastičan zaista. Tarik je u sportu, Benjamin je također bio u sportu, dakle širok spektar oblasti u kojima su oni. Genijalni su u svemu, jako su svestrani i snalaze se u svakoj prilici“, kazala je Suljaković.

Lejla Vardo, učenica Gimnazije „Edhem Mulabdić“ zahvalila se načelniku na prijemu i podršci.

„Čast je zaista biti ovdje. Želim da se zahvalim našem načelniku što nam je pružio priliku, što je uvažio naš trud i rad, koji nije ostao zanemaren kako od škole, tako i od našeg uvaženog načelnika. Hvala još jednom“, istakla je Vardo.