Četvrtak , 18. Apr, 2024

VIJESTI PREUZETE SA MAGLAJ.BA - SPONZORISANO

USAID Diaspora Invest: Prijavite za mentore i mentorice bh. start-up kompanijama


img

USAID Projekat "Diaspora Invest" i Biznis centar bh. dijaspore pozivaju članove i članice bosanskohercegovačke dijaspore da se priključe Programu mentorstva za mala i srednja preduzeća, start-up kompanije i inicijative u BiH, koje trebaju Vašu pomoć, znanje i iskustvo.

Kroz ranije programe edukacija i radionica DiaWorks, prepoznali smo da postoji spremnost članova i članica bh. dijaspore da izdvoje svoje vrijeme i budu podrška poduzetnicama i poduzetnicima iz BiH. Zbog toga smo se odlučili otvoriti ovaj poziv kako bismo usmjerili ta nastojanja u pilot-aktivnost iz koje ćemo naučiti kako efikasno upravljati ovom vrstom povezivanja i prenosan znanja.

Prijavite se i ponudite svoje vrijeme i znanje (ne traži se više od 8 sati komunikacije kroz određeni period), a mi ćemo vas povezati sa kompanijama koje odgovaraju Vašem profilu te osigurati da Vaše znanje bude iskorišteno za ekonomski razvoj BiH. Ovim postajete i dijelom Mentorske mreže Biznis centra bh. dijaspore, koja Vam omogućava stalne kontakte i poslovno povezivanje sa BiH i bh. dijasporom. Mentorske aktivnosti se mogu realizirati online, a Biznis centar bh. dijaspore je dužan da pronađe kompanije koje imaju interes za ovo povezivanje.

Poziv je otvoren do 30.9.2021. godine, te popunjavanjem ovog formulara pojedinci izražavaju interes za tehničku podršku. Ukoliko ste ispunili sve uslove poziva, neposredno nakon zatvaranja poziva, bit će kontaktirane od strane tima USAID Projekta "Diaspora Invest".

Prijaviti se možete na ovom linku