Subota , 18. Sep, 2021

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Organizovan 7. turnir ''Budi Sportinaš'': Najuspješnije ekipe iz Zavidovića i Tešnja

Rođendan su u Školu fudbala „Sportino ma“ odlučili proslaviti 7.turnirom „Budi Sportinaš“ za četiri kategorije – od 2011. do 2014.godišta. Prvi dio turnira okupio je dječake i djevojčice godišta 2011. i 2013, njih oko 200 iz Odžaka, Dervente, Brčkog, Doboj Juga, Tešnja, Zavidovića, Zenice, Šija, Begovog Hana i Maglaja.

img

U gradu rukometa organizovan ''Prijateljski turnir 2021'': Najviše pokazali dječaci iz Škole rukometa ''Banja Luka'' (FOTO)

Rukometni „Prijateljski turnir 2021“ za selekcije dječaka godišta 2008.i mlađi, kojem je domaćin bio Maglaj, opravdao je svoj naziv. Sastale su se četiri najbolje selekcije u ovoj kategoriji u Bosni i Hercegovini, ali prije svega veliki sportski prijatelji. Kući pjevajući, sa pobjedničkim peharom u rukama, otišli su dječaci iz Škole rukometa „Banja Luka“.

img

Načelnik upriličio prijem za kadetkinje OK Maglaj, prvakinje FBiH

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je danas prijem za kadetkinje Odbojkaškog kluba Maglaj, prvakinje Federacije BiH. Popularne „Osice“, kako ih navijači zovu su na takmičenju za kadetkinje, održanom u Orašju, najbolje u Federaciji BiH i tako su se plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH.