Srijeda , 08. Jul, 2020

Koronavirus u Maglaju

0 slučaja (trenutno)
748 testirano
0 samoizolacija
147 oporavljenih

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Benjamin Burić priprema se u rodnom Maglaju (FOTO)

Benjamin Burić, bh reprezentativac i član njemačkog Flensburga, kao i brojni drugi sportisti i sportistkinje, već tri mjeseca je udaljen sa sportskih terena. U Maglaju je, nakon obavezne samoizolacije, počeo je sa treninzima.

img

NK Natron: Saopštenje za javnost

Nogometni klub Natron poziva savez čiji je ujedno i član da u što kraćem roku dostavi pisanu i zvaničnu objavu vezanu za propozicije takmičenja nastale u periodu poslije Covid 19. Ovo obraćanje ima jedan jedini cilj da razjasni nastalu situaciju i da nam vi kao rukovodeći organ zvanično obrazložite ko napušta rang takmičenja ko ulazi u prvu federalnu ligu i ko se priključuje, prema navodima sportskih portala mi kao kolektiv bi imali ogromnu štetu u smislu napuštanja takmičenja.

img

Izabrani najbolji sportisti i sportski kolektivi ZDK u 2019. godini

Novinsko izdavačko privredno društvo Naša riječ Zenica u saradnji sa Sportskim savezom Zeničko-dobojskog kantona i pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Zeničko-dobojskog kantona, po 63. put organizovali su promociju najboljih sportista i sportskih kolektiva Zeničko-dobojskog kantona. Manifestacija je održana večeras u BNP Zenica.

img

Izbor sportiste Maglaja za 2019: Žiri nominovao najbolje

Poznati su najbolji i nominovani u tradicionalnom kampanji „Izbor sportiste Maglaja za 2019“. Ovu manifestaciju po 14.put organizuje Radiotelevzija Maglaj pod pokroviteljstvom općine i općinskog načelnika. Svoje prijedloge organizatoru Izbora u predviđenom roku dostavili su: IOK Austoservis Huso, SSRI Maglaj, SRD Bosna, Omladinski fudbalski klub Sportino ma, Odbojkaški klub Maglaj, Streljački klub osoba sa inavliditeom, Nogometni klub Moševac, Košarkaški klub, Rukometni klub te Kajak-kanu klub Maglaj.

img

Manifestacija ''Izbor sportiste Maglaja za 2019'' održaće se 27. februara

Ponedjeljak, 10. februara je posljednji rok do kojeg sportski klubovi, savezi i društva sa područja općine mogu dostaviti svoje prijedloge u tradicionalnoj kampanji „Izbor sportiste Maglaja“. Ove godine RTV Maglaj Izbor organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom Općine i Općinskog Načelnika.

img

Izbor sportiste ZDK za 2019. godinu: Rok za dostavu prijedloga je 04. februar

NIPD “Naša riječ” i Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona, suorganizatori ovogodišnje manifestacije Izbora najuspješnijih sportista, sportskih organizacija i sportskih radnika 2019. godine, pozivaju općinske/gradske sportske saveze, sportske klubove, kolektive, udruženja i pojedince da kandiduju najbolje iz svojih redova. 

img

U subotu drugi po redu rukometni turnir ''Maglaj KUP 2020''

Kraj januara u Maglaju će biti u znaku rukometnog turnira „Maglaj Kup 2020“. U grad rukometa svoj dolazak već su potvrdile ekipe „Gradačca“ i „Vogošća Poljine Hills“. Turnir je planiran za subotu, 25. Januara, a poznat je i raspored susreta koji će biti odigrani. Od 14,00 sati sastaju se Maglaj i Gradačac, od 16,00 Gradačac i Vogošća PH a posljednji susret odigraće domaća i ekipa Vogošća PH. Nakon odigranih utakmica dodijeliće se nagrade i priznanja najboljim.

img

Kadetkinje OK Maglaj izborile plasman na završnicu prvenstva FBiH (FOTO/VIDEO)

Maglaj je danas bio domaćin Regionalnog turnira u odbojci za kadetkinje, grupa A4, koji se odigrao u okviru omladinskog takmičenja pod pokroviteljstvom OS FBIH, a tehničku organizaciju domaćinstva preuzeo je Odbojkaški klub Maglaj. Na turniru su učestvale ekipe: ŽOK GRAČANICA, ŽOK "BOSNA" Kalesija. OK "STARS" Živinice i OK MAGLAJ.