Utorak , 22. Jun, 2021

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

U gradu rukometa organizovan ''Prijateljski turnir 2021'': Najviše pokazali dječaci iz Škole rukometa ''Banja Luka'' (FOTO)

Rukometni „Prijateljski turnir 2021“ za selekcije dječaka godišta 2008.i mlađi, kojem je domaćin bio Maglaj, opravdao je svoj naziv. Sastale su se četiri najbolje selekcije u ovoj kategoriji u Bosni i Hercegovini, ali prije svega veliki sportski prijatelji. Kući pjevajući, sa pobjedničkim peharom u rukama, otišli su dječaci iz Škole rukometa „Banja Luka“.

img

Načelnik upriličio prijem za kadetkinje OK Maglaj, prvakinje FBiH

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić upriličio je danas prijem za kadetkinje Odbojkaškog kluba Maglaj, prvakinje Federacije BiH. Popularne „Osice“, kako ih navijači zovu su na takmičenju za kadetkinje, održanom u Orašju, najbolje u Federaciji BiH i tako su se plasirale na završnicu državnog prvenstva BiH.

img

Čelik golom Mahmutovića do pobjede u Novom Šeheru

Ovog vikenda nastavljeno je prvenstvo u Kantonalnoj ligi ZDK. Naravno ovaj rang takmičenja ove sezone posebno se prati jer u njemu nastupa jedan od velikana našeg nogometa, NK Čelik iz Zenice. Zeničani su danas u okviru 10. kola gostovali u Novom Šeheru, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 0:1.