Nedjelja , 22. Sep, 2019

SPORTSKA DEŠAVANJA

img

Uspomenu na saigrača Sabahudina Borovčevića čuvaju organizacijom turnira u sjedećoj odbojci (FOTO)

Na Drugom međunarodnom memorijalnom turniru u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2019 Sabahudin Borovčević-Baho“ ekipa IOK „Auto servis Huso“ odbranila je naslov najbolje osvjen prošle godine. Uspomenu na Sabahudina Borovčevića-Bahu, inače 90% RVI, u maglajskom klubu sjedeće odbojke čuvaju organizacijom turnira. Prerano ih je naupustio prije tri godine. Baho će ostati upamćen kao omiljen sportista, osoba puna duha i pozitivne energije, vatreni navijač „Zmajeva“. Takvog ga svi pamte.

img

Prijateljski susret uoči starta Premijer rukometne lige BiH: ''Romantičari'' bolji od zeničkog ''Čelika''

„Iza nas su ostale vrlo kvalitetne pripreme. Radili smo vrijedno 45 dana, odigrali četiri prijateljske utakmice i s nestrpljenjem čekamo prvi susret protiv novijalija u Ligi, ekipe RK „Drina“ iz Zvornika. Idemo iz susreta i susret, nikoga ne podcjenjujući ali vjerujući u svoj kvalitet i podršku najbolje publike u zemlji“, rekao je nakon susreta Zdravko Stevanović, trener RK „Maglaj“.

img

U nedjelju Drugi međunarodni memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

Nedjelja će u Maglaju biti u znaku Drugog međunarodnog memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2019 Sabahudin Bovčević-Baho“. Turnirom članovi Invalidsko-odbojkaškog kluba „Auto servis Huso“ čuvaju sjećanje na svoga člana, Sabahudina Borovčevića-Bahu, koji ih je prerano napustio prije tri godine.

img

Mirza Halvedžić novi predsjednik UO NK Natron

NK Natron je loše otvorio novu sezonu u Drugoj ligi FBiH - Centar. Četiri poraza u četiri odigrana kola, od čega tri na domaćem terenu, bio je znak za uzbunu. Navijači ali i ljudi koji vole Natron s pravom su se pitali šta se dešava u klubu.

img

Veliki uspjeh mladog Maglajlije: Adin Smajlagić među nadama bh. nogometa

Da se uz neosporiv talenat, rad i trud itekako isplate, uvjerio se nedavno i Adin Smajlagić (14), član pionirske selekcije Nogometnog kluba „Natron“. Naime, on je nedavno boravio na sedmodnevnom okupljanju potencijalnih članova pionirske reprezentacije BiH koje je organizovano u Trening centru u Zenici, a zaigrao je i za reprezentaciju ZDK na turniru u Blagaju. „Velika je čast biti pozvan u neku reprezentativnu selekciju, posebno meni koji dolazim iz jednog malog mjesta. U nogometu sam već godinama, a svi dobri rezultati se postižu redovnim treninzima i pravilnom ishranom“, otkrio nam je Adin Smajlagić.

img

Lokalni derbi između NK Vis ''Simm-Bau'' i NK Moševac okončan bez pobjednika, novi poraz Natrona

Odigrano je 3. kolo Druge lige FBiH - Centar. Na stadionu "Grabovac" u Kosovi odigran je lokalni derbi između NK Vis "Simm Bau" i NK Moševac. Susret je završen rezultatom 1:1. Moševac je poveo rezultatom 0:1 preko Kovačića, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor. U fnišu utakmice Vis "Simm Bau" je stigao do poravnanja a za konačnih 1:1 pogodio je Kadušić.

img

NK Vis ''Simm Bau'' pobjednik turnira ''Sedam Visovih ljiljana''

NK Vis “Simm-Bau” je pobjednik 21.  Memorijalnog turnira “Sedam Visovih ljiljana”, koji je u organizaciji ovog kluba proteklog vikenda odigran na stadionu "Grabovac" u Kosovi. Učešće na turnir uzeli su NK Natron, NK Pobjeda, NK Krivaja i organizator NK Vis “Simm-Bau”.

img

Novi uspjesi Ljilje Slišković iz Goliješnice kod Žepča (FOTO)

Za paraplegičarku Ljilju Slišković (42) iz Goliješnice kod Žepča, nema prepreka ni nemogućih misija. Nedavno je osvojila zlatnu medalju na prvom međunarodnom takmičenju u ronjenju na dah za paraplegičare, okitila se sa tri zlatne medalje na sportskim igrama paraplegičara ZDK a uspjela je i da promoviše ronjenje medju osobama sa najtežim invaliditetima.