Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Održana vanredna Skupština RK Maglaj, Braco Bradarić novi predsjednik kluba

img

(Ismir Brkić i Braco Bradarić, FOTO: Edin Kendić)

Rukometni klub „Maglaj“ se, nakon veoma uspješne protekle sezone, u kojoj je osvojeno 5. mjesto, okrenuo aktivnostima pred početak sljedeće sezone. U srijedu, 06.06.2018. godine, je na prijedlog predsjednika Skupštine RK „Maglaj“, Jasmina Halilovića, održana Vanredna skupština kluba, gdje se razgovaralo o protekloj 2017./2018 sezoni, a kao glavna tačka Dnevnog reda bila je razmatranje neopozive ostavke predsjednika Upravnog odbora RK „Maglaj“, Ismira Brkića, na funkcije u rukometnom klubu.

Članovi Skupštine Rukometnog kluba „Maglaj“ glasačkom većinom su prihvatili ostavku predsjednika Upravnog odbora, koji je u svom izlaganju i obraćanju Skupštini kazao da su glavni razlozi za povlačenje sa ove funkcije, nemogućnost obavljanja privatnih i poslovnih obaveza. Potom je Skupština Rukometnog kluba „Maglaj“ pristupila glasanju za novog predsjednika Upravnog odbora, te je jednoglasnom odlukom svih članova prisutnih na Skupštini, izglasan Braco Bradarić, jedan od članova Skupštine kluba i prethodnog Upravnog odbora.

Novi predsjednik Upravnog odbora kazao je da je spreman prihvatiti se ove velike obaveze i odgovornosti, ali je i zatražio pomoć od svih članova Skupštine i budućeg Upravnog odbora, kako bi Rukometni klub i u budućnosti ispunjavao one glavne ciljeve, koje se stave pred početak svake sezone, a to je sredina tabele Premijer lige BiH i stabilnost kao premijerligaša.

Novi predsjednik UO RK Maglaj odmah se prihvatio svojih obaveza i ukazanog povjerenja, te je obavio razgovor sa trenerom seniorske ekipe, Erminom Bajrićem, s kojim je dogovorena saradnja i sljedeće 2018./2019 sezone. Kada je u pitanju ekipa Rukometnog kluba „Maglaj“ za sljedeću sezonu, razgovori su obavljeni i sa njima, te će se u narednom periodu objelodaniti sastav igrača, s kojima Rukometni klub ulazi u sljedeću sezonu.

Rukometni klub „Maglaj“ veoma uspješno je završio sezonu 2017./2018. Seniorska ekipa RK „Maglaj“ u konačnom zbiru je završila na 5. mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 39 bodova (13 pobjeda, 11 poraza), dok su sve omladinske selekcije Škole rukometa RK „Maglaj“ osvojile prva mjesta u svojim kategorijama u okviru najjače omladinske rukometne lige, ORL-Sjever, te time obezbijedile završnice državnih prvenstava. Klub je oformio i najmlađu selekciju 2008. i mlađi, koja je za kratko vrijeme sakupila 20 dječaka, te pokazala također zavidno rukometno znanje.


M.Čaušić/maglaj.net