Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometaši BiH petodnevne pripreme u Maglaju okončali revijalnom utakmicom (FOTO)

img

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je petodnevne pripreme u Maglaju. Posljednjeg dana priprema u Sportskoj dvorani u Maglaju odigrana je revijalna utakmica između dvije selekcije,  ili kako je rekao selektor Bilal Šuman, između dvije reprezentacije BiH.

Publika je vidjela pregršt lijepih poteza i 64 pogotka. Utakmica između PLAVIH i ŽUTIH okončana je rezultatom 36:28 (19:17) za PLAVE.

U plavim dresovima igrali su: Jokanović, Serdarević, Ahmetašević, Mandić, Ovčina, Perić, Panić; Herceg, Prce, Predragović i Vegar. Dok su žute dresove nosili: Jokanović, Serdarević, Ahmetašević, Čičkušić, Pavlak, Lončar, Haseljić, Građan, ćeranić, Savić i Vrgoč.

Najefikasniji u redovima PLAVIH bili su Mandić, Predragović i Panić sa po 8 pogodaka, po četiri su postigli Vegar i Herceg. Kod ŽUTIH, Građan i Savić su postigli po 6, Lončar i Haseljić po 4 pogotka. Od golmana, sjajnu noć imao je Adi Ahmetašević, koji je zabilježio 15 uspješnih intervencija.

Naredno okupljanje rukometne reprezentacije BiH je zakazano za 21. oktobar ove godine, kada našu reprezentaciju očekuju kvalifikacioni mečevi sa selekcijama Bjelorusije i Češke.




maglaj.net