Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Novi uspjeh Omladinskog fudbalskog kluba ''Sportino Ma'' Maglaj

img

Sportinaši četvrti u Minhenu

Selekcije Omladinskog fudbalskog kluba „Sportino ma“ i ovog jula putovali su u Minhen gdje su učestvovali na Dachau KUP-u. Selekcija 2008.postigla je izvrstan rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u jakoj konkurenciji.

Ali, za još veći uspjeh smatra se odlazak najmladjih sportinaša, godišta 2009. i 2010. van granica Bosne i Hercegovine. Za mnoge je to bilo prvo odvajanje od roditelja i prvo putovanje van granica domovine. „Ponosni smo što su po prvi put sa nama putovali članovi najmlađe takmičarske selekcije i čestitamo im na njihovom ponašanju, a zahvaljujemo se članovima starije selekcije što su zajedno sa nama, trenerima, vodili računa o mlađim saigračima“, rekao nam je Admir Mrehić, trener Omladinskog fudbalskog kluba „Sportino ma“.



Dachau KUP smatraju za jedan od jačih turnira, na kojem učestvuju mlađe selekcije renomiranih klubova kao što su Minhen 1860, Unterahing, Frankfurt ili druge škole fudbala Bundeslige, kao i klubovi iz nižeg ranga takmičenja. Osim odigravanja utakmica, za mnoge je neponovljivo iskustvo bilo i obilazak Allianz arene u Minhenu. Kao i proteklih godina dobri domaćini u Minhenu bile su i porodice Mehemeda Šišića i Almira Mehinovića koji su se pobrinuli da Sportinašima tokom boravka ništa ne nedostaje i da se osjećaju kao kod kuće.


N.Br./maglaj.net