Četvrtak , 18. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Makivić/Šarkanović i Caffe bar ''Point'' Maglaj pobjednici ovogodišnjeg turnira ''Jasenko Softić'' (FOTO)

img

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir, koji je ove godine ušao u kalendar zvaničnih turnira Odbojkaškog saveza BiH, ponudio je izuzetno kvalitetne i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 40 u obje konkurencije. Organizuje se u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. Turnir je ove godine svečano proglasio otvorenim Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.

Sudeći prema utiscima većine učesnika, turnir u Maglaju jedan je od najkvalitetnijih u BiH, posebno su imali samo riječi hvale za odlično pripremljen i uređen teren ove godine. 

U veoma jakoj muškoj konkurenciji takmičilo se 18 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Caffe bar „Point“ Maglaj za koju su nastupali Adi Osmanović i Mahmutović Damir, koji su u veoma uzbudljivom finalu savladali Magnet SHOP Maglaj (Amir Karamović/Nerman Kovačević) rezultatom 2-0 (21:19; 22:20). Treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa „Silver Town“ iz Srebrenika (Slanjankić Nedim/Harčinović Alen).

Kod djevojaka je bilo prijavljeno 10 ekipa. Najuspješniji par bile su Zorana Makivić i Ljubica Šarkanović koje su u finalnom meču savladale ekipu Caffe bar „Point“ Maglaj (Elma Karabegović/Tamara Češić) rezultatom 2-0 (21:13, 21:9). Treće mjesto u konkurenciji djevojaka osvojila je ekipa „Stil Projekt“ Maglaj (Halilović Edna i Muhamedović Eda).


















maglaj.net