Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U paklenoj atmosferi Sportske dvorane, rukometaši Maglaja savladali Slogu iz G.Vakufa/Uskoplja (FOTO)

img

U grotlu Sportske dvorane u Maglaju, rukometaši RK Maglaj su u okviru 2. kola rukometne Premijer lige BiH porazili ekipu MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 29:25 (12:7).

U prvih 15-ak minuta susreta igralo se uglavnom gol za gol, a u tom periodu posebno se istakao večeras fantastični Kenan Mutapčić na golu Maglaja, a u napadu su gotovo sve pogađali Šarenac i Mehinagić. Do kraja prvog poluvremena rukometaši Maglaja su pobjegli gostima na sigurnih +5 (12:7). Zahvaljujući raspucanom tandemu Šarenac-Mehinagić, sjajnim odbranama Mutapčića i nošeni najboljom rukometnom publikom u BiH, domaći rukometaši su prednost stečenu u prvom dijelu održali do kraja utakmice, za konačnih 29:25. Slogu je večeras u Maglaju bodrilo oko 100-tinjak navijača. 

Goran Šarenac je meč okončao sa 10 pogodaka, Mehinagić je postigao 7, po 3 su postigli Kadrić i Memišević, a u listu strijelaca još su se upisali i Bjelobrković, Bašić i Bajraktarević. Na golu Maglaja sjajan je bio Mutapčić sa 13 uspješnih intervencija. Kod gostiju najefikasniji bili su Biljaka sa 9 pogodaka, Purić sa 5 i Demirović koji je postigao 4 pogotka.

















maglaj.net