Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometaši Maglaja u infarktnoj završnici do četvrte pobjede ove sezone (FOTO)

img

Rukometaši Maglaja u infarktnoj završnici slavili su sinoć na domaćem parketu protiv Lokmotive iz Brčkog sa 28:27 u susretu 8. kola rukometne Premijer lige BiH.

Naši rukometaši su odlično otvorili susret i već u 11. minuti vodili sa 8:4. Gosti su u drugom dijelu prvog poluvremena zaigrali mnogo bolje i uspjeli anulirati prednost domaćih rukometaša. Na odmor se otišlo kod rezultata 12:12. Otvaranje drugog poluvremena u potpunosti je pripalo rukometašima Lokmotive, koji su u nekoliko navrata imali i +4 u svoju korist (15:19 u 41. min. i 19:23 u 46.min.).

Nošeni fantastičnom podrškom navijača, maglajski rukometaši su zaigrali mngo bolje i u odbrani i u napadu. Na golu je odličan bio Džambegović, a u napadu su pogađali Mehinagić, Memišević i Šarenac. Do prvog poravnanja rezultata u drugom poluvremenu domaći rukometaši su došli tek u 54. minutu (24:24).

Do kraja utakmice se igralo gol za gol, a u posljednjim sekundama susreta, pri rezultatu 27:27 dosuđen je penal za Maglaj, koji je u gol i velika tri boda pretvorio Goran Šarenac.

Maglaj je do pobjede vodio Edo Mehinagić sa 9 postignutih pogodaka. Šarenac je postigao 7, Memišević 5, Bašić 4 pogotka. U listu strijelaca još su se upisali Kadrić, Ridžal i Malbašić. Na golu je ponovo odličan bio Maid Džanbegović sa 10 odbrana.

U ekipi Lokomotive Dragutinović je bio najefikasniji sa 7 pogodaka, po četiri su dodali Inić i Petrović.










S.Šehić/maglaj.net