Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Demir Safić, kapiten NK Moševac: ''Zadovoljni smo prvim dijelom sezone''

img

Proteklog vikenda okončan je prvi dio sezone u Drugoj ligi FBiH - Centar. Jesenji prvak je Radnik iz Hadžića, koji je u prvom dijelu sezone zabilježio sve pobjede. U posljednjem kolu su na Gradskom stadionu u Maglaju savladali Moševac minimalnim rezultatom 1:0.

NK Moševac će prezimiti na 4. poziciji na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Moševljani su zabilježili osam pobjeda, četiri poraza, a dva puta su remizirali. U klubu su zadovoljni rezultatima u proteklom periodu, što je za naš portal potvrdio i Demir Safić, kapiten NK Moševac:

"Svakako da možemo biti zadovoljni proteklom polusezonom, pogotovo sto se tiče nastupa u Kupu Bosne i Hercegovine gdje smo izbacili prvoligaša Slaven iz Živinica, a kasnije u 1/16 finala smo nesretno poraženi nakon izvođenja jedanesteraca od ekipe Rudara iz Kaknja. Međutim, stiče se dojam da nas je taj Kup koštao i nekoliko izgubljenih bodova u prvenstvu, što zbog umora, što zbog povreda nekih od glavnih igrača.  Kasnije, u finišu sezone smo se vratili sa nekoliko vezanih pobjeda ali ipak ostaje žal za utakmicom protiv Radnika iz Hadžića, gdje mislim da smo zaslužili da ostanemo barem neporaženi u tom susretu. Na proljeće se nadam uz par pojačanja, da se možemo još više približiti samom vrhu tabele a takodje nas očekuju i nova uzbuđenja u kantonalnom Kupu gdje ćemo ponovo pokušati da odemo do samog kraja."


maglaj.net