Četvrtak , 25. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Budi Sportinaš'': Selekcije FK ''Tekstilac'' Derventa i ŠF ''Rudanka'' najuspješnije na turniru

img

ŠF „Rudanka“ Doboj

U Maglaju je organizovan četvrti po redu turniru „Budi Sportinaš“ i to za mlade nogometaše godišta 2007 i 2009. Pored domaćina, selekcije Omladinskog fudbalskog kluba „Sportino ma“ na turniru su učestvovale selekcije škola fudbala iz Doboj Juga, Rudanke, Sarajeva, Jelaha, Zenice, Zavidovića, Tešnja, Vozuće, Doboja i Dervente sa blizu 200 učesnika.

Cilj i ovog turnira je prezentacija nogometnih vještina mladih sportista ali i lijepo druženje. Nakon odigranih susreta, četvrti turnir „Budi Sportinaš“ za kategoriju 2009.godište osvojili su dječaci, članovi FK „Tekstilac“ Derventa, drugo mjesto pripalo je domaćinima a treće selekciji ŠF „TOŠK“ Tešanj.


FK „Tekstilac“ Derventa

Najbolji igrač je Sportinaš Ensar Mujagić, golman Janis Pfeifer iz Dervente, a najefikasniji strijelac Emrah Mujaković, član „TOŠK“-a. Kod dječaka godište 2007., najbolji su bili polaznici ŠF „Rudanka“ Doboj, drugo mjesto prilao je „Borcu“ sa Jelaha dok je selekcija „Bh Barca“ iz Doboj Juga osvojila treće mjesto.

U ovoj kategoriji za najboljeg igrača proglašen je Faruk Mudrov iz Jelaha, golman Sadmir Skulić iz Doboj Juga dok je najefikasniji bio Haris Kovačević iz Rudanke. 9.decembra nastavlja se turnir za selekcije 2008. i 2010.godište i mlađi.


N.Br./maglaj.net