Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

''Maglajski romantičari'' počeli sa pripremama (FOTO)

img

Nakon odmora od nekih 20-tak dana, članovi prvog tima RK Maglaj počeli s pripremama pred proljetni dio prvenstva. Igračima su se obratili Braco Bradarić, predsjednik Uprave, Kenan Bašić, sportski direktor i novi trener Zdravko Stevanović.

Igrači su za ponovno Kenanu Mutapčiću ukazali povjerenje i dodjelili mu titulu kapitena. Prozivci su se odazvali svi igrači na koje se računa u predstojećoj polusezonu koja će biti izuzetno teška, a 'Maglajske romantičare' očekuje 7 teških utakmica na domaćem terenu. „Neće nam biti lako, ali ja sam izuzetno optimističan“, rekao je igračima novi trener Zdravko Stevanović, koji je za vrijeme igračke karijere nastupao za klubove u BiH, Italiji i Makedoniji, a vodio je i dobojsku 'Slogu'. „Samo sa optimizmom čovjek može ići naprijed i boriti za svoje ciljeve. U Maglaju sam zaista lijepo primljen, veliko mi je zadovljstvo i čast biti u rukometnoj sredini, a to će mi biti i veliki izazov. Mislim da je ekipa koju ću voditi u polusezoni jedna od najkompletnijih u Premijer ligi. Ekipa ima kvalitet i mislim da bi samo trebali 'ubrzati igru' i dobar rezultat ne bi trebao doći u pitanje“, rekao je Stevanović i dodao da od igrača očekuje samo rad i disciplinu.

Za Upravu pauze nije bilo. „Nažalost, nakon utakmice u Banja Luci trener Ermin Bajrić je, na naše veliko iznenadjenje, podnio ostavku. Razgovorima u Maglaju i okolini došli smo do trenera prvog tima Zdravka Stevanovića, čija se vizija Upravi i najviše svidjela. Pauzu smo iskoristili za traženje pojačanja na deficitarnim pozicijama desnog beka te lijevog i srednjeg beka. Imamo i konkretna imena, ali dok se ne potpišu ugovori, sa detaljima nećemo izlaziti u javnost“, izjavio je Kenan Bašić, sportski direktor RK 'Maglaj'. Prvi susret nastavka maglajski rukometaši igraju  16.februara pred domaćim navijačima i to protiv ekipe jesenjeg prvaka, visočke Bosne, koja se u pauzi pojačala za bh reprezentativca Muhameda Toromanovića. Ipak, igrači, trener i uprava vjeruju da bi uz podršku najbolje publike u zemlji mogli osigurati pobjedu što bi svima bio vjetar u leđa. „Nadam se da ćemo se u narednih mjesec dana dobro pripremiti za ono što nas očekuje. Znamo da nam neće biti lako jer u goste nam dolaze ekipe iz vrha tabele koje se bore za šampionsku titulu. Možemo samo obećati da će igrači dati sve od sebe a uz podršku fantastične maglajske publike očekujemo dobre rezultate“, ocjenio je član ekipe Alen Ridžal.

Cilj koji je Uprava zadala u ovoj sezoni je opstanak u društvu najboljih ali i afirmacija mlađih igrača. Ipak, ukoliko igra bude na nivou nekih susreta koji su odigrani tokom jeseni, ekipa bi mogla izboriti i učešće u play off-u u kojem će biti osam ekipa.

N.Br./maglaj.net