Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Ratko Nikolić novi šef stručnog štaba NK Moševac

img

NK Moševac će u drugom dijelu sezone Druge lige FBiH - Centar s klupe predvoditi Ratko Nikolić, saopšteno je jučer na zvaničnoj FB stranici NK Moševac.

Nakon što je prošao sve selekcije čuvene škole nogometa "Sloga" iz Doboja,za prvi tim debituje kao devetnaestogodišnjak protiv ekipe "GOŠK Jug" iz Dubrovika u okviru Druge lige Zapad bivše Jugoslavije. Nakon toga nastupa za "Krivaju" a početkom ratnih dešavanja odlazi u "Hajduk" iz Kule gdje će zaigrati u najjačoj ligi Jugoslavije protiv velikana poput "Crvene Zvezde", "Partizana","Budućnosti" iz Podgorice i ostalih. Svojim igrama skreće pažnju sa sebe te oblači dres "Zemuna" ,tada veoma cijenjene nogometne momčadi iz čijih redova prelazi u "Obilić" sa kojim se 1997. godine okitio šampionskom titulom Jugoslavije ostavljajući iza sebe mnoga velika imena. Naredni klubovi su mu bili "Priština" i "Budućnost" iz Valjeva,također prvoligaši i u svakom je predstavljao nezamjenjivu kariku igre. Nastupao je na pozicijama štopera,zadnjeg veznog i lijevog bočnog a odlikovala su ga izrazita borbenost,fizička pripremljenost te poštenje u igri i poštovanje protivnika. Bez problema je čuvao velika napadačka imena tadašnje nogometne scene poput Save Miloševića,Darka Kovačevića i Mateje Kezmana o čijim karijerama i klubovima već znate. Ubrzo ga takve partije vode u Rusiju gdje će nastupati za "Krila Sovjetov" iz grada Samara. Nakon godine provedene u Rusiji,dolazi nešto bliže,u bugarsku ekipu "Marek" iz Dupnica. 2000. godine se vraća u Bosnu te nastupa za "Jedinstvo" Brčko,člana Prve lige RS iz čijih redova prelazi u "Zovko Žepče" iz Žepče gdje igra Primijer ligu BiH. Nakon provedenih godinu i pola dana u Žepču,igračku nogometnu karijeru privodi kraju.

Sa porodicom se nastanjuje u Brčkom gdje započinje i svoju trenersku karijeru. Nekoliko godina je vodio kadete i juniore "Jedinstva" i "Lokomotive" koji su tada nastupali u okvirima Omladinske lige BiH. Nakon toga preuzima člana Druge lige Zapad,ekipu "Crkvina" kod Šamca te ostvaruje plasman u Prvu ligu RS. Sljedeće trenerske angažmana je imao u ekipama "Dizdaruša" Brčko (Druga liga Sjever), "Vražići" (Prva liga TK), "Jedinstvo" Brčko i "Natron" Maglaj.

Ovom prilikom Ratku želimo dobrodošlicu u naše redove i isto tako puno uspjeha u radu. Nadamo se da će neko sa ovakvim nogometnim životopisom dodatno motivisati i ojačati naše redove te uz pomoć igrača i ostalih osoba vezanih sa naš klub,uspjeti ostvariti zacrtani cilj,odnosno vrh tabele prije najavljene reorganizacije lige na kraju ove takmičarske sezone.O svim narednim aktivnostima ćete biti obaviješteni.




maglaj.net