Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Nakon 13 godina oprostile se od OK Maglaj: Eda, Idna i Eda kreću u nove izazove (FOTO)

img

Nakon punih 13 godina, koliko su provele u Odbojkaškom klubu „Maglaj“, Eda Muhamedović, Idna Musaefendić i Edna Halilović oprostile su se od plavo-bijelog dresa i nastupa za klub u kojem su kroz protekle godine prošle sve selekcije, od Škole odbojke do prvog tima. Od jeseni ih očekuju fakultetske obaveze i odlazak u novu sredinu. Prijateljska utakmica sa članicama Odbojkaškog kluba „Panter“ Doboj bila je prilika za oproštaj od matičnog kluba.

Zajedno prošle sve selekcije

Eda, Idna i Edna zajedno su od prvih dana bavljenja odbojkom. Zajedno su pobjeđivale, radovale se svakom uspjehu, tugovale zbog poraza. Ali, došlo je vrijeme da životnim putem idu dalje, a vrijeme će pokazati hoće li i ostati uz odbojku. Pred kraj drugog seta, upriličena je prigodna ceremonija, Eda, Idna i Edna napustile su teren, a zamijenile su ih mlađe igračice koje su završile meč. Kao uspomenu na godine provedene u Odbojkaškom klubu „Maglaj“ Uprava kluba im je poklonila uokvirene dresove koje su nosile a dobile su i poklone od svojih saigračica.

Bio je to vrlo emotivan i dirljiv trenutak, bilo je suza i zagrljaja ..... „Sa svojim saigračicama osvajala sam medalje na kantonalnim, federalnim i državnim prvenstvima. Bilo je uspona i padova, a za sve uspjehe nagrađene smo titulom najbolje sportske ekipe u 2018.godini. Hvala Upravi i treneru Tariku Gračiću koji je svo svoje znanje prenio na nas“, rekla nam je Eda Muhamedović, inače najbolji primač Lige. „Stekla sam puno dobrih prijateljica, naučila kako igrati timski, kako se boriti za svoj klub i grad“, dodala je Idna Musaefendić. „Najljepših 13 godina života provela sam u Klubu, puno mi znače prijateljstva koja sam stekla. Naučila sam šta znači borbenost, zalagati se na terenu“, kazala nam je Edna Halilović. Pun riječi hvale za ove djevojke je i njihov trener Tarik Gračić. „Osjetiće se njihov nedostatak u ekipi, ali želim im svu sreću. Eda već ima nekoliko ponuda da karijeru nastavi u nekom od premijerligaških klubova“, rekao nam je Gračić.

Najuspješnija sezona u historiji odbojke u Maglaju

Susret u kojem su maglajske „Osice“ slavile sa 3:1, bio je prilika i da se proslavi kraj jedne vrlo uspješne sezone u Super ligi Federaciuje BiH grupa sjever. „Naše odbojkašice, iako su bile jesenje prvakinje, na kraju sezone bile su treće u Ligi sa 40 bodova, dva manje od ekipa „Orašja“ i „Gradina Herceg“. To je najveći uspjeh u historiji ženske odbojke u Maglaju“, izjavio je Jasmin Halilović, predsjednik Uprave. Nakon ovog prijateljskog susreta, odbojkašice Maglaja i Doboja u ugodnom ambijentu nastavile su druženje uz večeru zajedno sa članovima Uprave, trenerima, sudijama i tehničkim osobljem u klubu.




N.Br./maglaj.net