Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Reprezentativce BiH na Juventusovom stadionu od 155 miliona eura bodrit će oko 7.000 navijača

img

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras na ”Allianz” stadionu u Torinu, u meču četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije, bodrit će oko 7.000 navijača.

Brojni navijači sa zastavama i šalovima BiH od jutros defiluju ulicama i trgovima Torina, gdje prave veoma dobru atmosferu, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Mjesto okupljanja navijača BiH predviđeno je 'Corso Vittorio Emanuelle' (Ugao Corso assino D'Azeglio i Parco del Valentino). Na tom mjestu moguće je parkirati sve autobuse i kombi vozila naših navijača. Od 18 sati sa istog mjesta će biti koordiniran polazak na stadion. Grad Torino će u tu svrhu bh. navijačima staviti na raspolaganje besplatno korištenje autobusa. Kapije stadiona se otvaraju od 18.45 sati. Dozvoljeno je unošenje samo malih kišobrana na stadion. Takođe, napominjemo da je upotreba pirotehnike, kao i posjedovanje iste strogo zabranjeno u skladu sa italijanskim zakonodavstvom”, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Utakmica Italija-BiH igrat će se večeras od 20.45 sati na ”Allianz” stadionu slavnog Juventusa, kapaciteta 41.507 sjedećih mjesta. Otvoren je 9. septembra 2011. godine. U izgradnju jednog od najboljih evropskih i svjetskih stadiona utrošeno je 155 miliona eura. 


Anadolu Agency (AA)