Četvrtak , 28. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U nedjelju Drugi međunarodni memorijalni turnir u sjedećoj odbojci

img

U Maglaju čuvaju sjećanje na Sabahudina Borovčevića

Nedjelja će u Maglaju biti u znaku Drugog međunarodnog memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2019 Sabahudin Borovčević-Baho“. Turnirom članovi Invalidsko-odbojkaškog kluba „Auto servis Huso“ čuvaju sjećanje na svoga člana, Sabahudina Borovčevića-Bahu, koji ih je prerano napustio prije tri godine. Generalni sponzor turnira je Općina Maglaj u saradnji sa Misijom OSCE u BiH i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK. „Svoj dolazak u Maglaj najavili su naši sportski prijatelji kod kojih i sami gostujemo na raznim turnirima. Pred domaćina, ove godine učestvuju ekipe OKI „Marsonia“ Slavonski Brod, OKI „Doboj“, OKI „Derventa“, KSO „Iskra“ Bugojno“ i OKI „Breza“. Vjerujemo da će turnir biti dobro posjećen i da će svi uživati u kvalitetnoj sjedećoj odbojci“, rekao nam je Elvir Arnautović, sekretar IOK „Auto servis Huso“.

Baho je vbolio „Zmajeve“ iznad svega

Rahmetli Sabahudin Borovčević-Baho, inače 90% RVI, u maglajskom klubu sjedeće odbojke bio je od samog osnivanja. Ali, ono po čemu će Bahu pamtiti ne samo Maglajlije, nego i brojni drugi koji su imali priliku upoznati ga, jeste njegova fantastična podrška nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. U Zenici je pratio sve utakmice koje su Zmajevi odigrali, a često je odlazio i na gostovanja, koliko su mu to dopuštala njegova skromna primanja. Uvijek prepoznatljiv i primjećen jer sve je na njemu u znaku bh. zastave, od kape, preko majice, do hlača. „Baho je u srcima svih onih koji su ga imali priliku upoznati na sportskom terenu ali i van njega. Ne prođe nijedan trening ni utakmica a da se ne sjetimo našega Bahe“, dodao je Arnautovć.

Prošlogodišnju titulu brane domaćini

Turnir je prošle godine osvojila ekipa domaćina, drugo mjesto pripalo je ekipi OKI „Breza“,  treća je bila bugojanska „Iskra“, a na četvrtom mjestu turnir je završila ekipa „Kakanj 92“. U nedjelju će nakon odigranih susreta i dodjele priznanja učesnici turnira druženje nastaviti u Ošvama u Planinarskom domu.

 N.Br./maglaj.net