Srijeda , 24. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Uspomenu na saigrača Sabahudina Borovčevića čuvaju organizacijom turnira u sjedećoj odbojci (FOTO)

img

Domaćini osvojili memorijalni turnir

Na Drugom međunarodnom memorijalnom turniru u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2019 Sabahudin Borovčević-Baho“ ekipa IOK „Auto servis Huso“ odbranila je naslov najbolje osvjen prošle godine. Uspomenu na Sabahudina Borovčevića-Bahu, inače 90% RVI, u maglajskom klubu sjedeće odbojke čuvaju organizacijom turnira. Prerano ih je naupustio prije tri godine. Baho će ostati upamćen kao omiljen sportista, osoba puna duha i pozitivne energije, vatreni navijač „Zmajeva“. Takvog ga svi pamte.

Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju starih poznanika sa sportskih terena. Pored domaćina, na turniru su učestvovali OKI „Marsonija“ Slavonski Brod, OKI „Doboj“, OKI „Derventa“, KSO „Iskra“ Bugojno“ i OKI „Breza“. Sve njih ne vežu samo sportske nego i prijateljske veze. Generalni sponzor turnira bila je Općina Maglaj u saradnji sa Misijom OSCE u BiH i Ministarstvom za boračka pitanja ZDK.

Ekipa domaćina u finalu je slavila sa 2:0 protiv ekipe „Marsonije“ iz Slavonskog Broda. Bila je to odlična utakmica, sa puno atraktivnih poteza. Treće mjesto osvojila je ekipa „Breze“ koja je sa 2:1 pobijedila ekipu „Iskra“ Bugojno. Na petom, odnosno šestom mjestu turnir su završile ekipe „Dervente“ i „Doboja“. Tri najbolje ekipa dobile su pehare, a dan je završen zajedničkim druženjem na Ošvama u Planinarskom domu.








N.Br./maglaj.net