Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Veliki uspjeh mladog strijelca iz Maglaja: Faris Salihović prvak Federacije BiH u streljaštvu (FOTO)

img

Streljački klub „Bratstvo“ Novi Travnik bio je organizator prvog Federalnog prvenstva kadeta – serijska vazdušna puška. Faris Salihović, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom (SK OSI) Maglaj, koju okuplja i validne strijelce, bio je najbolji u muškoj konkurenciji i proglašen je za najboljeg stijelca Federacije BiH.

Kadetska ekipa SK OSI Maglaj zauzela je treće mjesto, a činili su je, pored Farisa, Emir Mečević i Jasmina Ćatić. Faris se streljaštvom bavi već dvije godine i ovo mu je do sada najveći uspjeh. „Sasvim slučajno sam, sa drugom, došao u streljanu i tako je počelo. Izudin Husanović me naučio osnovama streljaštva. Titula prvaka Federacije BiH biće mi samo podstrek da se i dalje nastavim baviti streljaštvom“, ispričao nam je Faris.

Na Federalnom prvenstvu Faris je upucao 171 krug, što je rezultat kojim se mogu pohvaliti i iskusniji strijelci. „Nije to malo, 171 krug. Da bi se došlo do ovakvog rezultata treba redovno trenirati, pravilno disati, imati čvrst stav, mirnu ruku i bistro oko, kako se kaže. Ponosan sam na svoj rezultat“, dodao je Salihović. Kako tvrdi, ovo je samo početak. I dalje ostaje u streljaštvu. „Pozvao bih sve svoje vršanjake da se okušaju u ovom sportu. Pored streljaštva bavim se i sportskim ribolovom. Ali streljaštvo je ipak prioritet“, rekao nam je na kraju ovaj mladi sportista.






N.Br./maglaj.net