Subota , 20. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Rukometni klub ''Maglaj'' realizuje projekat ''Rukomet je naša budućnost''

img

Razvoju rukometnih talenata u Maglaju doprinijeće i realizacija projekta „Rukomet je naša budućnost“ koji u narednih devet mjeseci realizuje Rukometni klub „Maglaj“.  

Projekat je vrijedan nešto više od 50.000 KM, bazira se na selekcijama Škole rukometa a posebno na novoformiranoj selekciji mini rukometa koju čine dječaci godišta 2010 i mlađi. Selekciju broji već 20-tak dječaka a njihov trener je iskusni prvotimac Benjamin Čičkušić.

Realizacija projekta traje devet mjeseci i za to vrijeme u planu nam je organizacija međunarodnog turnira za najmlađe rukometaše, predavanja eminentnih stručnjaka sa Univerziteta Tuzla i predstavnika Agencije za antidoping BiH. Aktivnosti širimo i prema mjesnim zajednicama, a u Novom Šeheru planiramo animirati i dječake i djevojčice za bavljenje rukometom“, pojasnio je Kenan Bašić, sportski direktor RK „Maglaj.



Projekat „Rukomet je naša budućnost“ realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira EU a implementira UNDP. „Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje UNDP“, rekao je Bašić te pojasnio kakvi se ciljevi očekuju nakon realizacije projekta. „Očekujemo da ćemo omasoviti selekcije Škole rukometa. Trenutno je u pogonu 60 dječaka, a mi se nadamo da ćemo nakon devet mjeseci imati barem 100 dječaka i djevojčica. Znamo da neće biti lako, jer i Maglaj se suočava sa problemom iseljavanja cijelih porodica. Na kraju projekta imaćemo kvalitetnije i edukovanije trenere koji rade sa polaznicima Škole rukometa, a za rad sa najmlađim ostaće i kvalitetna sportska oprema“, dodao je Bašić.


N.Br./maglaj.net