Petak , 03. Jul, 2020

Koronavirus u Maglaju

1 slučaja (trenutno)
728 testirano
0 samoizolacija
142 oporavljenih

SPORTSKA DEŠAVANJA

Dvojica članova Rukometnog kluba ''Maglaj'' na pripremama juniorske reprezentacije BiH

img

Dragičević i Kadrić zadovoljni pripremama

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se nedavno u  Visokom. Treninzima u dvorani Franjevačke klasične gimnazije obilježili su početak priprema za naredna takmičenja, od kojih je prvo Evropsko prvenstvo B divizije koje će se naredne godine igrati u Bugojnu. Selektor Bojan Unčanin je okupio igrače na koje računa i narednom periodu, a među njima su i dvojica članova RK Maglaj, Ante Dragičević i Damir Kadrić. Na okupljanje su se odazvali mladi rukometaši iz klubova: „Krivaja“ Zavidovići, „Lokomotiva“ Brčko, „Bosna“ Visoko, „Borac“ Banja Luka, „Gračanica“, „Sloboda“ Tuzla, „Maglaj“, „Izviđač“ Ljubuški, „Iskra“ Bugojno te „Vogošća“. Ante Dragičević i Damir Kadrić rekli su nam je da je veliki čast primiti poziv za jednu reprezentativnu selekciju.

„I prije sam pozivan na okupljanje bh reprezentacije, ali svaki novi poziv nova je radost i odazvaću se svakom pozivu selektora. Tokom dva dana okupljanja puno se treniralo da selektor vidi ko je u kakvoj formi, bilo je to odlično iskustvo te prilika da se vidi koliko smo spremni za nadolazeće izazove. Zadovoljan sam onim što sam prikazao, ali uvijek može bolje. Trudiću se da se nađem na spisku najboljih, ali sve je na Bojanu Unčaninu“, rekao nam je Ante Dragičević.

„Svako novo okupljanje je nova prilika da se predstavimo selektoru. Na ljeto nas očekuje Evropsko prvenstvo P B divizije i moramo se pripremati za tako važno takmičenje. Nadam se da ćemo imati što više okupljanja jer to nam je izvrsna prilika da uđemo u A diviziju i mislim da to ova generacija zaslužuje. Tokom priprema uigravali smo prvenstveno igru u napadu, mada je nedostajalo nekoliko momaka koji su na spisku selektora. Iskreno, očekuje da ću se naći u sastavu repezentacije jer stalno sam na spisku selektora ali moram puno trenirati i naravno da me povrede zaobiđu“, dodao je Damir Kadrić.


N.Br./maglaj.net