Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

RK Maglaj slavio kod RK Čelik i plasirao se u narednu rundu Kupa BiH

img

Rukometaši Čelika ugostili su večeras u okviru prvog pretkola Kupa BiH, premijerligaša ekipu Maglaja, a na kraju više znanja, ali i iskustva imala je gostujuća ekipa, koja je slavila 32:39 i tako se plasirala u narednu rundu takmičenja.

Iako su gosti u Zenicu doputovali kao blagi favorit, Čelik je prvih trideset minuta dao do znanja gostima da se neće olako predati. Prvo poluvrijeme donijelo je kvalitetnu igru oba tima. Gosti u više navrata imali prednost od dva i tri gola razlike. U finišu prvog dijela, odlični Gusić u posljednjoj minutu smanjio je na 15:16, da bi u posljednjem napadu, Maglaj preko Ridžala stiže na plus dva gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 15:17 za goste.

Gosti bolje otvaraju drugo poluvrijeme. Za pet minuta igre, stigli su golom Čičkušića na plus četiri gola. Bilo je 17:21. Isti igrač je u 41. minuti pogodio za plus pet za goste kod 21:16. U naredna četiri minuta Čelik iz minus četiri, stiže na minus dva golom Biogradlije za 27:29. Golom Bašića u posljednjih deset minuta susreta, ušlo se s rezultatom 28:32. Do kraja susreta, gosti su zadržali prednost, te sasvim zasluženo slavili pobjedu. Konačni rezultat bio je 32:39 (15:17) za ekipu Maglaja.

Pobjedničku ekipu večeras su predvodilii Haris Bašić s osam, Selvedin Omahić sa sedam te Benjamin Čičkušić s pet golova. U redovima Čelika, Kenan Biogradlija i Aldin Begagić postigli su po šest, dok su Eldar Mehić i Slaven Šijaković dodali po pet golova.

Odlukom Upravnog odbora Čelika, ova je utakmica bila i humanitarnog karaktera, a sav prihod će biti uplaćen za liječenje sedmogodišnje djevojčice Amne Hamzić iz Zenice, koja je sa svojom majkom s tribina pratila utakmicu te na početku izašla na parket zeničke dvorane.

Čelik je od ulaznica večeras prikupio 423 KM, ali će iznos biti i veći, jer su posjetioci ubacivali novac i u kutiju na ulazu u dvoranu. Amni je za nove pretrage, koje će obaviti u Turskoj, potrebno 3.800 eura, a posjetioci ove utakmice su, osim kupnje ulaznica, mogli i dodatno donirati novac za tu namjenu.

(SportSport.ba)