Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Odgovor dobojske Sloge na saopštenje RK Maglaj

img

Nakon što se RK Maglaj danas oglasio saopštenjem u kojem ne kriju razočarenje dešavanjima na utakmici posljednjeg kola u Doboju, večeras su se oglasili i iz MRK Sloga saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnoj facebook stranici kluba iz Doboja:

"Iznenađeni zbog rekacije RK Maglaj nakon utakmice koju su u gostima izgubili, prinuđeni smo da se oglasimo i spriječimo razapinjanje MRK Sloga u javnosti zbog ponašanja dijela navijača. Istina, na utakmici su najodanije pristalice našeg kluba u svojim skandiranjima pominjali južnu srpsku pokrajinu - Kosovo, ali ne u onom kontekstu kako su to prenijeli pojedini mediji. S obzirom da ga BiH zvanično nikada nije priznala kao državu ne znamo zašto bi to nekog uznemiravalo ili rastuživalo? Da li oni kojima je to smetalo žale za Jugoslavijom, Kosovskom bitkom ili svojim ishitrenim i nepotrebnim reagovanjima žele da se opravdaju pred jednom evropskom zemljom čiju zastavu drže u dvorani u kojoj igraju svoje prvenstvene utakmice.

U žaru rukometne borbe za svaki gol navijači ponekad ne biraju sredstva kako da pomognu voljenom klubu, pa vjerujemo da je tako i u Banjaluci, Trebinju, Ljubuškom i u mnogim drugim gradovima u BiH u kojima se igra ovaj sport.

Doboj je bio i ostao ne samo grad rukometa, nego i lokalna zajednica u BiH u kojoj je zabilježen najmasovniji povratak stanovništva, koji se može pohvaliti da je multietnički, i da u njemu zajedno žive tri naroda, koji svakodnevno dijele i dobro i zlo, a to se najviše moglo vidjeti za vrijeme katastrofalnih poplava 2014. godine.

Ne želimo da nas zbog poteza dijela navijača javnost stavlja na stub srama i svim klubovima i njihovim navijačima poručujemo da su dobrodošli u Doboj." - stoji u saopštenju MRK "Sloga" Doboj.




maglaj.net