Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Obilježavanje tri značajna datuma: Ekipa ''Čelik 07'' osvojila turnir u Maglaju (FOTO)

img

U povodu Dana državnosti BiH, godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije BiH kao i 3.decembra Dana osoba sa invaliditetom, u Maglaju je vrlo uspješno organizovan 9.turnir u sjedećoj odbojci.

Osim obilježavanja tri važna datuma, turnir je bio prilika da se obilježi i kraj polusezone u Premijer kao i Prvoj ligi sjedeće odbojke BiH. Turnir je okupio osam ekipa sa područja ZDK, četiri iz Premijer te isto toliko iz Prve lige sjedeće odbojke BiH. U grupi A bile su ekipe „Kakanj“, „Breza“ te „Bosna“ i „Čelik 07“ iz Zenice, a u grupi B pored domaćina, ekipe „Autoservis Huso“ i „Zavidovići“, „Breza 304“ i „Zenica 92“.

Turnir je otvorio Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik a prisutnima se obratio i Hajrudin Zekić, predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK. „Uz sportska takmičenja, mi se sjećamo i naših poginulih saboraca, analiziramo polusezonu ali se i družiumo“, dodao je Zekić.  Turnir je bio u znaku kvalitetnih i borbenih susreta, a osvojila ga je ekipa „Čelik 07“ iz Zenice. Druga je na turniru bila ekipa „Zenica 92“, a na trećem mjestu turnir je završila takođe ekipa iz Zenice, „Bosna“. Domaća ekipa „Autoservis Huso“ osvojila je četvrto mjesto, a dalje slijede dvije ekipe iz Breze te Zavidovići.










N.Br./maglaj.net