Petak , 19. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Nogometne zvijezde igrale za Admira Muratovića

img

Krajem januara na prvu terapiju

Tokom humanitarne večeri na Malonogometnom turniru „Natronovi branioci Maglaja“ za liječenje Admira Muratovića, koji želi život bez invalidskih kolica, prikupljeno je 1.606 maraka.

Prema izvještaju organizatora, prodato je blizu 900 karata, a ostatak sredstava su prilozi u humanitarnu kutiju. Podrška Admiru u njegovoj borbi bili su njegovi nekadašnji saigrači iz „Natrona“, „TOŠK“, „Borca“ i drugih sportskih sredina koji činili ekipu „Tuceovi prijatelji“ i hrabro su se suprostavili timu „Humanih sportskih zvijezda BiH“. U sastavu ove ekipe bila su zvučna imena bh nogometa, internacionalci, aktivni ali i nogometaši koji su već 'objesili kopačke o klin' kao što su Nermin Šabić, Aldin Džidić, Admir Ljevaković i mnogi drugi. Iako je rezultat bio u drugom planu da kažemo da u 'Zvijezde' slavile sa 3:0. Na ovaj lijepi sportski događaj, Admira će podsjećati dres Natrona sa brojem 5 koji mu je uručio predsjednik Uprave Mirza Halvedžić te lopta sa potpisima svih učesnika utakmice koji su i sami donirali određeni iznos za njegovo liječenje.



Najbitnije je da se ostvari cilj zašto smo odigrali utakmicu, a to je da Admir prikupi dovoljno novaca za nastavak liječenja“, rekao nam je Admir Ljevaković koji trenutno nastupa za češki nogometni klub „Teplice“. Nakon teške saobraćajne nesreće, Admir je ostao vezan za invalidska kolica. Ali, zbog njegovog stanja i nakon banjskog liječenja, ljekari smatraju da bi mu mogao pomoći tretman matičnim ćelijama. Nadu u oporavak, podsjećamo, Almir vidi klinici u Beču, potrebna su mu tri tretmana, a jedan košta 10.000 eura. Za prvi tretman već ima dovoljno novca. „Hvala svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj utakmici, meni ostaje samo da se borim i vjerujem da ću već krajem januara otputovati u Austriju na prvi tretman“, ispričao nam je Admir.


N.Br./maglaj.net