Utorak , 19. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

BCS Auto Servis ''Huso'' i Caffe bar ''Boulevard'' pobjednici ovogodišnjeg Memorijalnog turnira ''Jasenko Softić'' (FOTO/VIDEO)

img

Na pješčanom terenu kod Sportske dvorane, proteklog vikenda je u organizaciji Odbojkaškog kluba Maglaj odigran Memorijalni turnir u odbojci na pijesku „Jasenko Softić“ u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turnir je ponudio vrhunsku odbojku i uzbuljive susrete, a odigrano ih je više od 40 u obje konkurencije.

Turnir se organizuje u čast prerano preminulog Jasenka Softića, prije svega velikog čovjeka a zatim i dugogodišnjeg igrača OK Maglaj, odbojkaškog sudiju i profesora u MSŠ Maglaj. Turnir je ove godine svečano proglasio otvorenim Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj.



Sudeći prema utiscima većine učesnika, ovogodišnji turnir bio je najkvalitetniji do sada, a posebno su imali samo riječi hvale za odlično pripremljen i uređen teren ove godine. Zbog epidemiološke situacije vezano za korona virus, broj ekipa bio je ograničen.

Prvog dana turnira u veoma jakoj ženskoj konkurenciji takmičilo se 11 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa BCS Auto Servis ''Huso'' za koju su nastupale Marijana Savić i Sonja Vujnić iz Banja Luke. Drugo mjesto osvojila je ekipa CAFFE BAR "POINT", u sastavu Makivić Zorana i Šarkanović Ljubica, treća je bila ekipa "HERCEG" d.o.o. Maglaj u sastavu Jelena Božić i Anisa Kunošić.



Kod muškaraca je bilo prijavljeno 12 ekipa. Najuspješnija je bila ekipa Caffe bar "Boulevard" u sastavu Nenad Šormaz i Nedeljko Nikolić iz Brčko distrikta. Drugo mjesto osvojila je ekipa Butik "Ema" Maglaj u sastavu Kenan Fejzić i Vedad Abdulahović, a treći je bio Caffe bar "M" za koji su nastupali Nedim Slanjankić i Alen Harčinović.












maglaj.net