Petak , 29. Mar, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

Organizovan turnir u sjedećoj odbojci ''Maglaj open 2020'' (FOTO)

img

Pobjednik tunira OKI "Doboj"

U povodu Dana općine, organizovan je turnir u sjedećoj odbojci „Maglaj open 2020“, ujedno i Memorijalni turnir „Sabahudin Borovčević Baho“ kojim članovi IOK „Autoservis Huso“ čuvaju uspomenu na svoga nekadašnjeg člana.

Poštujući epidemiološke preporuke, turnir ove godine nije imao međunarodni karakter, a okupio je tri ekipe, pored domaćina učestvovali su timovi iz Doboja i Dervente. Tokom turnira odigrana su tri susreta. U prvom je ekipa „Autoservis Huso“ poražena od ekipe OKI „Doboj“ 1:2, u drugom je „Doboj“ sa 2:0 savladao OKI „Derventa“, a istim rezultatom je „Autoservis Huso“ bio bolji od ekipe „Dervente“. Ekipa iz Doboja osvoila je turnir, drugi je bio „Autoservis Huso“, a treća „Derventa“.



Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini podržala je organizaciji turnira u sjedećoj odbojci. „Cilj turnira, koji je okupio timove u sjedećoj odbojci iz Doboja, Dervente i Maglaja, bio je jačanje saradnje među timovima i promocija tolerancije i međusobnog poštovanja. Većina sportista koji su se takmičili su ratni vojni veterani i ratni vojni invalidi“, saopšteno je između ostalog iz OSCE-a.


N.Br./maglaj.net