Četvrtak , 18. Apr, 2024

SPORTSKA DEŠAVANJA

U Maglaju održano regionalno takmičenje u odbojci za juniorke

img

Juniorke Ženskog odbojkaškog kluba „Žepče“ pobjednice su regionalnog takmičenja koje je organizovano u Maglaju. Pored juniorki „Žepča“ i domaćina, članica Odbojkaškog kluba „Maglaja“, učestvovale su ekipe: „Krivaja“ Zavidovići, „Napredak“ Odžak i „Željezara“ Zenica, a igralo se po principu „svako sa svakim“. Maglajke su sa 2:0 u setovima pobijedile ekipe „Krivaje“ i „Željezare“, a istim rezultatom, ali vrlo tijesno poražene su od juniorki „Žepča 25:18 i 25:22. Pored Maglajki, odbojkašice iz Žepča pobijedile su ekipe „Krivaje“ i „Željezare“. Utakmicu sa odbojkašicama „Napretka“ nisu odigrale do kraja jer je kod rezultata 22:22 trener „Napretka“ povukao ekipu sa terena nezadovoljan, kako smo saznali, sudijskim odlukama.

Iako je bilo nekih informacija da bi na završnici Federalnog prvenstva trebale učestvovati dvije ekipe, ipak će odbojkašice „Žepča“ predstavljati regiju na Federalnom prvenstvu. Maglajke su druge, juniorke „Željezare“ Zenica su treće, na četvrtom mjestu takmičenje je završila ekipa „Krivaje“, a na petom „Napredak“ iz Odžaka.

Već naredne subote Maglaj će ponovno biti domaćin jednom regionalnom takmičenju za odbojkašice, ovaj put u kadetskoj konkurenciji.


N.Br./maglaj.net