Srijeda , 08. Jul, 2020

Koronavirus u Maglaju

0 slučaja (trenutno)
748 testirano
0 samoizolacija
147 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

img

Adel Husić iz Maglaja njeguje staru tradiciju (FOTO)

Zbog pandemije, mnogo toga nije kao prije i radi se u novim okolnostima. Sada se u berbernicu „Head Line“ dolazi tačno na termin. Prije nije bilo tako, jer je vlasnik Adel Husić (35) njegovao tradiciju starih berbernica. U njegovoj radnji nije bilo zakazivanja termina, jer ovdje se dolazilo i čekalo, družilo, pričalo i slušala dobra muzika.

img

Na maglajskoj Gradini ponovno ''Cvijet Srebrenice'' (FOTO)

Maglajlije i ove godine na dostojanstven način odaju počast žrtvama srebreničkog genocida. Kao i ranijih godina na zidinama Gradine ponovno se nalazi baner sa „Cvijetom Srebrenice“ i brojem 8.372. Već četvrtu godinu zaredom, ideju o možda najvećem baneru u BiH sa svijetlećim displejom površine blizu 150 metara kvadratnih potpisuje Semir Hadžiedhemović. I ovaj projekat bio je vrlo zahtjevan, a sam je u izradu utrošio više od dvije sedmice i oko 70 kilograma boje.

img

Održana 8. redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite

Danas je održana 8. redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, na kojoj je između ostalih tačaka razmatrana i Aktuelna situacija u pogledu pandemije COVID-19 na području općine Maglaj, kao i Aktuelna situacija u pogledu migrantske krize na području općine Maglaj.

img

Vlada FBiH usvojila informaciju o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu usvojila informaciju o pogoršanoj COVID-19 epidemiološkoj situaciji u FBiH, kao i poduzetim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva nakon prestanka stanja prirodne nesreće uzrokovane novim koronavirusom.

img

Preporuke poslodavcima za zaštitu radnika od visokih temperatura

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu, preporučilo je poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih visokim temperaturama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, provedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika.

img

KONKURS za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika-djeci branilaca za školsku 2020./2021. godinu

Obavještavaju se pripadnici branilačke populacije ( djeca branilaca ) koji imaju prebivalište na području općine Maglaj u trajanju od najmanje 24 mjeseca, odnosno 6 mjeseci ukoliko imaju status povratnika i koji prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite ostvaruju u općini Maglaj, kao i povratnici u Republiku Srpsku koji ostvaruju osnovna prava iz branilačko-invalidske zaštite i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u općini Maglaj, o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola-djeci branilaca za školsku 2020./2021. godinu.