Četvrtak , 24. Sep, 2020

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

img

Održan Start-up trening za aplikante (FOTO)

Danas je održan trening za aplikante Javnog poziva za pokretanje Start-up biznisa u okviru Projekta „STARTER“ 2020. Ferhat Bradarić, šef odjeljenja za lokalni razvoj, biznis i poduzetništvo Općine Maglaj upoznao je prisutne šta jedan poslovni plan sadrži, kako na najlakši način pretočiti ideju u poslovni plan, te na koji način realizirati isti.

img

Vojnički orkestar 327. Viteške brdske brigade održao koncert u Maglaju

Vojnički orkestar 327. Viteške brdske brigade Maglaj sinoć je održao Koncert patriotskih pjesama na Ljetnoj pozornici Doma kulture „Edhem Mulabdić“. Septembri su uvijek posebni za Maglaj, tada se obilježavaju dva značajna datuma Dan općine i Septembarski dani otpora i upravo zbog toga Vojnički orkestar je odlučio da ovaj koncert bude poklon gradu.

img

Otvorena manifestacija ''Septembarski dani otpora 92-95''

Danas je otvorena manifestacija „Septembarski dani otpora 92-95“ i tom prilikom položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana. Prisutnima su se obratili načelnik općine Mirsad Mahmutagić i predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Fatima Mahmutagić.

img

Svečano obilježen 18. septembar Dan općine Maglaj (FOTO)

Zaslužnim pojedincima i kolektivima za razvoj i promociju grada, Maglaj se i ove godine odužio nagradama i priznanjima. U povodu Dana općine, 18.septembra, održana je svečana akademija na kojoj je dodjeljeno šest javnih priznanja i nagrada.

img

Načelnik Mahmutagić upriličio prijem za dosadašnje načelnike općine Maglaj

Povodom 18. septembra-Dana općine Maglaj, načelnik Mirsad Mahmutagić upriličio je prijem za načelnike koji su obnašali funkciju  od perioda osamostaljenja BiH do danas. Prijemu su prisustvovali gospodin Sulejman Delić, gospodin Mehmed Bradarić, gospođa Azra Čakrama i gospodin Mehmed Mustabašić. U jednoj ugodnoj, opuštenoj atmosferi prisjećali su se svojih mandata, uspona i padova koje ovaj odgovoran posao sa sobom nosi, te su razmijenili iskustva i ideje.

img

ZDK dobio testove za koronavirus

Broj oboljelih od koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu bliži se broju od 1.900 ljudi, a trenutno je aktivnih 400 slučajeva zaraze – rekao je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva dr. Adnan Jupić.

img

Dva Mirsada u utrci za načelnika općine Maglaj

U utrci za prvog čovjeka općine Maglaj na Lokalnim izborima koji su zakazani za nedjelju, 15.11.2020. biće dva kandidata. Već od ranije je poznato da će kandidat za načelnika ispred SDA biti Mirsad Hasanić, a prema našim saznanjima, SDP je ponovo kandidovao Mirsada Mahmutagića, aktuelnog načelnika općine Maglaj.