Subota , 20. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima, oprez zbog nestabilnog vremena

img

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza. Na prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška kolone su u oba smjera (ulaz i izlaz iz BIH). Na graničnim prelazima Doljani, Gabela, Ivanica i Izačić pojačana je frekvencija vozila pri izlazu iz BIH. Povremeno se formiraju duže kolone vozila na prelazima: B. Rača, Zupci, Prisika, Neum I i Neum II, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Granični prelazi Duži-Imotica i Orahov Do-Slano privremeno su prekategorisani kao međunarodni granični prelazi. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Meterolozi su i za danas najavili nestabilno vrijeme, pa je apelujeno na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

maglaj.net