Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

''Merhamet'' donirao krave porodicama Hambo i Jusufović

img

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ organiziralo je humanitarnu akciju u Prači i Tešnju, u okviru koje je ova humanitarna organizacija donirala po jednu kravu višečlanim porodicama Hambo i Jusufović. Ovu akciju „Merhamet“ je organizirao uoči Kurban-bajrama, želeći da povodom velikog muslimanskog blagdana obraduje pomenute porodice koje su u stanju socijalne potrebe.

Sedmočlana porodica Hambo iz Prače živi u trošnoj kući i jedina primanja su im dječiji doplatci. Supružnici Jasmin i Suada Hambo kazali su da će ova „Merhametova“ donacija umnogome olakšati život njihovoj porodici.

- Supruga i ja i naše petero djece sada više ne moramo brinuti za mlijeko i sir. „Merhamet“ je ovom donacijom posebno obradovao našu djecu koja će i najviše brinuti o kravi. Najmlađa kćerka Adelina je već smislila ime za svoju ljubimicu i zove je Šarulja - sa ushićenjem govori glava porodice Jasmin Hambo.

Šestočlana porodica Šerifa Jusufovića iz okoline Tešnja je, takođe, u teškoj materijalnoj situaciji. On i njegova supruga ne rade i nemaju nikakvih stalnih primanja. Dovijaju se na razne načine kako bi prehranili svoje četvero djece. Šerif je imao dvije teške operacije glave i kičme i invalid je 70 posto. No, i pored toga uspijeva ponešto zaraditi radeći za nadnicu, ako ga neko pozove.

I Šerif je izrazio veliku zahvalnost “Merhametu“ naglašavajući, takođe, da će krava koju su dobili od ove humanitarne organizacije itekako olakšati život njegovoj porodici.

Pored svojih redovnih aktivnosti kojima, na različite načine i kroz različite projekte, pomaže najugroženije kategorije građana u našoj zemlji, „Merhamet“ nastavlja i sa svojim humanitarnim akcijama širom Bosne i Hercegovine.

maglaj.net