Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglajska neformalna grupa mladih: Saopćenje za javnost

img

Poštovani predstavnici medija,

„Dajte mladima prostor(a)“ je projekat koji provodi nova, manje poznata i manje navikana skupina mladih koji se posljednju godinu dana okupljaju s određenim ciljem. Formirani smo pod krovom internacionalne organizacije „SOS dječija sela“. Oni su nas ujedno i naučili šta je to projekat, kako se priprema i realizuje. Uz pomoć grupe mladih „Nautilus“, te projekta „Portikus“, smislili smo i počeli raditi na vlastitom projektu. Kao mladi, mi želimo da učinimo naš grad otvorenijim i pristupačnijim za socijalnu inkluziju, prvenstveno mladih. Napisali smo projekat, čiji je finansijer postala organizacija „Schuler Helfen Leben (SHL)“.

Naime, cilj našeg projekta je podizanje svijesti i informisanje građana općine Maglaj o nepostojanju prostora za mlade koji bi nam koristio za različite nastavne i vannastavne aktivnosti. Povećao bi i kvalitet i kvantitet neformalnog obrazovanja mladih u Maglaju. Olakšao bi buduće sastanke svih udruženja mladih, povećao broj socijalno aktivnih omladinaca u općini i dao im sigurno, tiho i toplo mjesto za rad. 

Prostor kojeg nemamo, problemi sastajanja u kafićima, buka, neadekvatni uslovi su doveli do sve većeg odustajanja mladih od svih projekata koji bi dali dobrobit zajednici. Zato je naš cilj okončati tradiciju sastajanja po kafićima, proširiti mogućnosti obrazovanja mladih u općini i ojačati glas mladih u Maglaju.

 

Kontak osoba:

Dino Bradarić, Lider MNGM

Tel: 062 393 658

E-mail: dinokr1998@gmail.com

 

LIDER MNGM

Dino Bradarić