Petak , 19. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Velika radost za mještane naselja Ruvića Ravan u MZ Jablanica (FOTO)

img

U izgradnju općina Maglaj uložila 70.000 KM

Na prigodnoj svečanosti u Mjesnoj zajednica Jablanica, u naselju Ruvića Ravan, u funkciju je pušten savremeni most. U izgradnju mosta čija je dužina 19, a širina 3,5 metra, općina Maglaj je iz budžeta uložila 70.000 KM. Vrpcu su presjekli Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća Općinskog vijeća i  Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik zajedno sa čelnicima mjesne zajednice Zijadom Hrnjičićem i Radovanom Ristićem.  U naselju Ruvića Ravan živi dvadesetak domaćinstava, odnosno oko 80 stanovnika, Bošnjaka i Srba. Svi dijele istu radost.Ovo je premija za nas. Dobar most nismo ni u snu sanjali. Hvala svima koji su pomogli izgradnju. Stari most bio je nikakav, nije se moglo normalno  ni prelaziti, a posebno nakon nevremena u maju. Vidiš sada kako nam je lijep most“, priča nam mještanka Milana Lazić. Porodična kuća Sulejmana Barakovića je u neposrednoj blizini novog mosta.Stari most je pravljan u prvim danima našeg povratka i služio nas je dobro. Posljednje nevrijeme ga je gotovo potpuno uništilo i sada smo dobili novi most, a služiće nas decenijama ako Bog da“, ispričao nam je sretni Sulejman. Starim mostom, pričaju nam mnogi, bilo je rizično i prelaziti.Lokalna vlast na čelu sa načelnikom Mahmutagićem, imala je sluha za naše potrebe. Izgrađen je moderan, betonski most, a od nanosa je očišćeno i korito rijeke Jablanice“, rekao je o projektu Zijad Hrnjičić, predsjednik Vijeća MZ Jablanica.



Drago mi je što sada imate čestit most. I mještani moraju znati da su sredstva ograničena budžetom, ali ono što se mora uraditi i uradi se. Tako je bilo i sa mostom koji vodi prema vašim kućama. Bili smo svjesni u kakvom je stanju i koliku je opasnost predstavljao. Zato smo se odlučili realizovati ovaj projekat“,
rekao je mještanima Mirsad Mahmutagić, načelnik općine.

 U Jablanici izgrađena tri nova mosta

Mnogi tvrde da je Jablanica ove godine dobila infrastrukturnih objekata što nije za 50 godina. Završeni su i radovi na još dva mosta, u naseljima Bašići i Begići. Most u naselju Bašići je izgrađen u dužini od 19,45 metara, a širine 3,5 metara, dok je most Begićima dužine 12,60 metara i širine 3,5 metara. Također, na oba mosta su urađeni prilazi, a kod mosta u Begićima asfaltiran je produžetak pristupnog puta u dužini od oko 90 metara.

 N.Br./maglaj.net