Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Maglaj: D.Đ. oštetio saksije na Gradskom mostu, pa se pokajao i nadoknadio štetu (FOTO)

img

Javnost je ranije informisana o događaju koji se desio u noći 03.10.2018. godine, kada je nepoznati počinilac iščupao zasađeno cvijeće iz žardinjera kod Općine Maglaj, oštetio i pobacao ukrasne saksije koje su krasile gradski most u Maglaju, te oštetio nosače za saksije.

KJD d.o.o. Maglaj i Policijska stanica Maglaj su zajedničkim djelovanjem identificirali počinioca, koji je dao usmeno priznanje za izvršeni prekršaj.

Naime, radi se o počiniocu inicijala Đ.D., koji i ovim putem želi da uputi javno izvinjenje Općini Maglaj, KJD d.o.o. Maglaj i svim građanima našeg grada.

Policijskoj stanici Maglaj je ispred KJD d.o.o. Maglaj stigao odgovor da ne vide svrhu podnošenja imovinsko-pravnog zahtjeva za nadoknadu učinjene štete, da neće pokretati krivično gonjenje, te da je osnovni cilj bio da se kod počinioca uspostavi svijest o posljedicama učinjenog djela, te da se na neki način skrene pažnja javnosti da je očuvanje stvari i predmeta koji doprinose ljepšem izgledu našeg grada u zajedničkom interesu svih nas. 

Počinilac inicijala Đ.D. se pridužio radnicima KJD d.o.o. Maglaj u uređenju gradskog mosta u Maglaju.
Kako je navedeno u ranijem obavještenju, ljepši i uredniji grad je interes svih nas i samo zajedničkim djelovanjem možemo doprinijeti njegovom očuvanju, saopšteno je iz KJD Maglaj.










maglaj.net