Četvrtak , 28. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

MUP ZDK: 136 vozača kažnjeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola

img

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 19. do 22. oktobra 2018. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 1.424 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je zbog alkoholiziranosti vozača izdato 136 prekršajnih naloga. Tokom zavedene akcije 18 vozača je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Posebno naglašavamo da će utvrđeni slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola biti odmah zadokumentovani, a nesavjesni vozači sankcionisani.


(izvor: MUP ZDK)