Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Produžena humanitarna akcija “Merhameta” za pomoć djeci migrantima

img

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu migranata u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Dajem slatiš za tvoj osmijeh“, koju je pokrenuo HO „Merhamet“ MDD, trajat će do 17. novembra ove godine, sedam dana duže nego što je bilo prvobitno planirano.

Akcija „Dajem slatiš za tvoj osmijeh“, koja se od 29. oktobra provodi u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine, trebala je trajati do 10. novembra.

Odluka o produženju akcije donijeta je zbog toga što je u brojnim školama u toku provođenje on-line sedmice tokom koje učenici neće dolaziti na nastavu u školi, nego će nastavu pratiti on-line. O ovome su predstavnici pomenutih škola obavijestile „Merhamet“, uz molbu da se akcija produži za još jednu sedmicu.

Stoga je „Merhamet“ odlučio da se trajanje akcije „Dajem slatiš za tvoj osmijeh“ produži do 17. novembra, kako bi ona bila što uspješnija i kako bi se omogućilo što veće broju učenika da se uključi u ovu humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za njihove vršnjake iz Sirije i drugih zemalja, navode iz ove organizacije.

maglaj.net