Srijeda , 24. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Vremenska prognoza za naredne dane

img

Danas se u u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U nizinama sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 6 i 11°C.

U Sarajevu oblačno sa slabom kišom ili susnježicom. Temperatura zraka između 1 i 3°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

U utorak će u Bosni preovladavati oblačno. Lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, u višim područjima malo snijega. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Više oblačnosti bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U srijedu će u Bosni veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 30, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

U Bosni se u četvrtak prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle ili niskih oblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.


maglaj.net