Utorak , 26. May, 2020

Koronavirus u Maglaju

16 slučajeva (trenutno)
622 testirano
0 samoizolacija
125 oporavljenih

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Općine Maglaj

img

Danas je održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Općine Maglaj. Razgovarali su o dešavanjima na terenu, te svako je iz svoje oblasti prezentirao informacije i poduzete aktivnosti.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić istakao je kako su jutros formirane ekipe i dogovorene prioritetne aktivnosti.

Odmah jutros su formirane ekipe koje su na terenu, dogovorene su prioritetne aktivnosti, kao i lociranje materijalnih šteta, prije svega su to stambeni objekti i cjelokupna infrastruktura. Blagovremeno će se napraviti i procjena nastalih šteta koje će biti prezentirane Štabu“, kazao je načelnik Mahmutagić.


Arif Mujkanović, ispred Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj naglasio je da su u kontinuitetu obilazili ugrožena mjesta, ciljane kategorije i evidentirali, te da im ni u jednom momentu ništa nije omaklo.

Elvir Vehabović, direktor JU Dom zdravlja Maglaj, istakao je da su jučer izmjestili ekipe u Misuriće i Stari grad, kako u slučaju poplave niko od pacijenata ne bi ostao nezbrinut.

Ekipe Službe civilne zaštite Maglaj, Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj i Policijske stanice Maglaj su na terenu i u kontinuitetu prate situaciju.


(maglaj.ba)