Četvrtak , 25. Apr, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Kišovito vrijeme do petka kada se očekuju temperature do 30 stepeni

img

Početak sedmice donosi nove padavine, a takvo vrijeme zadržat će se i narednih dana. 

Jutros je na Bjelašnici izmjereno 5 stepeni.

Danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša će se postepeno premještati sa istoka prema zapadu zemlje. Padavine većinom u drugoj polovini dana. Najviše kiše se očekuje na istoku Bosne, a najmanje na području Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C. 

U Sarajevu oblačno. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18°C. 

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C. U srijedu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslije podne su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.


(Patria)