Petak , 29. Mar, 2024

VIJESTI - NOVOSTI - NEWS

Organizovan Prvi međunarodni razvojni turnir ''Maglaj 2019'' (FOTO)

img

Titula najboljih pripala pionirima FK „Sarajevo“

Pioniri FK „Sarajevo“ osvojili su titulu najboljih na Prvom međunarodnom razvojnom turniru „Maglaj 2019“, dok je selekcija domaćina NK „Natron“ osvojila odlično drugo mjesto. Opšta je ocjena da je turnir bio odlično organizovan, a gosti su uputili sve čestitke Organizacionom odboru na čelu sa Alminom Smajlagićem. Tokom turnira gledao se izuzetno kvalitetan nogomet za ovaj uzrast dječaka a i prisutni skauti imali su šta vidjeti. Pored selekcija „Sarajeva“ i „Natrona“, koja je nastupila pojačana sa mladim igračima iz klubova „Novi Šeher“ i „Don Bosco“ Žepče, na turniru su učestvovale i selekcije tuzlanske „Slobode“, „Širokog Brijega“, „Radnika“ iz Bijeljine i „Marsonije“ iz Slavonskog Broda (Hrvatska). Nakon šest kvalifikacionih utakmica, odigrane su tri koje su odlučivale o konačnom plasmanu na turniru. U meču za peto mjesto „Sloboda“ je sa 2:0 pobijedila „Marsoniju“, a istim rezultatom slavila je i ekipa „Širokog Brijega“ protiv „Radnika“ u susretu za treće mjesto. U finalu su se sastali  pioniri „Natrona“ i „Sarajeva“, a bila je to izuzetno dobra i kvalitetna utakmica, puna tempa, dinamike i agresivnosti. Pioniri „Natrona“ pružili su žilav otpor favorizovanim protivnicima koji su slavili golom Kenana Lamadžeme. Trima prvoplasiranim ekipama pripali su pehari i medalje, a proglašeni su i najbolji pojedinici turnira. Najefikasni sa pet postignutih golova bio je Kenan Lamadžema, golman Arman Šutković,  oba iz FK „Sarajevo“ a najigrač turnira Emmre Bašić iz maglajskog „Natrona“. Inače, nagrade najboljim, pored Almina Smajlagića, predsjednika Organizacionog odbora, uručila su i dvojica Maglajlija koji sada imaju značajne uloge u FK „Sarajevo“, Dževad Šarić lider fudbalske Akademije i Admir-Mirče Hasančić, trener selekcije U 17.

Želio bih prvo pohvaliti organizaciju turnira tokom kojeg ništa nije kasnilo, a to se rijetko dešava. Hvala organizatorima i na lijepom dočeku. Turnir je okupio kvalitetne ekipe i odigrane su odlične utakmice. Mislim da smo zasluženo osvojilo prvo mjesto jer ova generacija igrača je izuzetno kvalitetna a dokazali su to kroz ligu i osvajanje brojnih turnira“, izjavio je Sedin Torlak, trener pobjedničke ekipe.

Pionire „Širokog Brijega“ sa klupe je vodio legendarni  Wagner Santos Logo. „Hvala domaćinu na gostoprimistvu, organizaciji i divnoj publici, sve je bilo na nivou. Mi smo proveli lijepi dan u Maglaj i drago mi je da su momci pokazali svoje mogućnosti na terenu. Nismo uspjeli doći do finala, ali osvojili smo treće mjesto i drago mi je zbog toga. Bitno jer da se djeca bave sportom, nogometom poserbno a ovo je generacija koja će za nekoliko godina zaigrati u seniorskom timu i moramo ih pripremiti da budu najbolji na terenu“, kazao je Wagner. Zadovoljan drugim mjesto bio je i trener pionira „Natrona“ Armin Mulabdić. „Hvala svim ekipama koje su došle na ovaj turnir za koji se nadamo da će postati tradicionalan i da će iduće godine okupiti više ekipa. Nastupili smo u kombinovanom sastavu sa pionirima „Don Bosco“ i „Novi Šeher“, a to je bila prilika svima njima da se dokažu jer turnir su pratili skauti iz nekoliko velikih klubova“, rekao je Mulabdić. Nakon što se spustila zavjesa na Prvi međunarodni razvojni turnir „Maglaj 2019“ svoje zadovoljstvo nisu krili ni organizatori sa željom da ona postane tradiocionalna i da okupi veći broj kvalitetnih ekipa i BiH i zemalja regiona.









 
N.Br./maglaj.net